سنجش ارتباط بین تعاملات اجتماعی و پیاده محوری محلات ( نمونه موردی : محلات امیرآباد و دانشگاه تهران )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نبی مرادپور

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران

هاشم نوروزی فرد

دانشجوی دکترا جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی سمنان

صدیقه طرحانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ( گرایش آمایش شهری ) ، دانشگاه محقق اردبیلی

مصطفی کاظمی منصورآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران

چکیده

کیفیت زندگی مسئله امروز برنامه ریزی شهری در دنیاست. رسیدن به کیفیت مطلوب و مد نظر برنامه ریزان شهری، جامعه شناسان شهری، اقتصاد دانان شهری، جغرافی دانان شهری و ساکنین شهر تبدیل به یکی از پیچیده- ترین سوالات شده و تلاش برای پاسخ به آن، راهکارهای متعددی را پیش روی مدیران شهری نهاده است. یکی از این راهکارها توجه به پیاده ها در شهر است. کاهش قابلیت پیاده مداری محلات، از سویی باعث تغییر مفهوم حیات اجتماعی محله به عنوان بستری برای تعاملات و روابط اجتماعی شده است و از سوی دیگر، باعث از دست رفتن منافع ناشی از پیاده مداری محله همانند کاهش میزان جرم و ناامنی، افزایش سلامت عمومی، ارتقاء کیفیت های زیبایی شناختی و غیره شده است. لذا در سال های اخیر نگرانی هایی که به خاطر تاثیرات منفی کاهش پیاده مداری به خصوص در مقیاس محله ایجاد شده است، توجه بیشتری را به نقش پیاده مداری در شهرها و محلات جلب کرده است. هدف این پژوهش، بررسی پیاده مداری محلات و نیز سنجش ارتباط بین تعاملات اجتماعی و توسعه پیاده روی از منظر ساکنین محلات امیرآباد و دانشگاه تهران واقع در منطقه شش شهرداری تهران می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد بین تعاملات اجتماعی و توسعه پیاده روی در محلات امیرآباد و دانشگاه تهران رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

پیاده روی، تعاملات اجتماعی، محلات امیرآباد و دانشگاه تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.