استفاده از مصالح پایدار در معماری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
- کد COI اختصاصی: CAMU01_257
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 821
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تهران
چکیده
در پی رشد جمعیت و آلوگی های روز افزون محیطی، استفاده از مصالحی که تنها یکبار قابلیت استفاده دارند و پسماندهای آن ها تا سال ها در طبیعت باقی می مانند نیز، افزایش یافته است. اما با پررنگ تر شدن مفاهیم پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی، استفاده از مصالحی که قابلیت استفاده مجدد و بازگشت به چرخه طبیعی را دارند، امری لازم و ضروری است. در واقع استفاده از این مصالح، امری جدید نیست بلکه استفاده از مصالح طبیعی و بومی، در اکثر بناهای به جا مانده در جهان مشهود است. در معماری ایرانی نیز این مسئله در قالب اصل خود بسندگی، به عنوان یکی از اصول معماری ایرانی خود نمایی می کند. از فواید استفاده از بومی، می توان به صرفه اقتصادی و قابلیت بازگشت به چرخه طبیعی محیط زیست اشاره نمود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، علاوه بر این مصالح که اکثرا بدون اعمال فرایندهای پیچیدهای قابل استفاده می باشند، مصالحی تولید شده است که علاوه بر داشتن ویژگی های مذکور دارای ویژگی های منحصر به فرد دیگری نیز می باشند و به نوعی ضعف های مصالح سنتی را دارا نمی باشند. در این پژوهش این مصالح در دو دسته بندی کلی مصالح بومی ( سنتی ) و مصالح جدید معرفی شده اند تا معماران بتوانند با شناخت و استفاده از این مصالح، قدمی در راه رسیدن به معماری پایدار بردارند.کلیدواژه ها
معماری پایدار، مصالح بومی، پایداریمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.