ارزیابی کیفیت محیطی فضاهای سبز و پارک ها نمونه موردی پارک جنگلی اراک
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
- کد COI اختصاصی: CAMU01_232
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 734
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی معماری،استان مرکزی شهرستان اراک،
دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی،واحد خمین
چکیده
با توجه به نادیده گرفتن نقش جانبی محیط زیست مشخص کردن این نقش و برآورد آن،اهمیت محیط زیست و نقش واقعی آن را در اقتصاد ملی روشن خواهد کرد.ارزش گردشگری و تفریحی جز ارزشهای مستقیم اکوسیستم جنگلی و پارک ها بوده که شامل استفاده از جنگل و پارک برای تفریح ،گذران اوقات فراغت و سرگرمی ،پیاده روی و زیبا شناختی است. گسترش بیش از اندازه شهر ها به همراه آلودگی صنعتی توجه به طراحی فضاهای سبز را بیش از پیش ملزم مینماید.توجه به کیفیت و عناصر سازنده منظر از اجزای لاینفک و شاید مهمترین جز طراحی فضای سبز به شمار می آیداز دیدگاه ما منظر از کوه ها،تپه ها، دشت ها، آب، جنگل، سبزه، درختان، رزها، چمنها ،گیاهان پیازی، گیاهان یک ساله و ساختمان و عناصر هنری تشکیل شده است. استفاده از نوع پوششی گیاهی،که جذب کننده آلودگی های شهر ،که با توجه به صنعتی بودن اراک آلودگی هارا کم کند.ترسیمات پوشش گیاهی در فضا تاثیرات زیادی در جذب آلودگی دارد که سازنده الگوهای گوناگون منظر اند و به عنوان یک قطعه ساختاری تلقی می شود و کیفیتی همچون آلودگی تنوع پیچیدگی و قدرت را برای منظر درک میکند.اقلیم به روش طراحی و استفاده از باغ اثر می گذارد،موقعیت منظر و ارتفاع از سطح دریا،توپوگرافی و دمای محل،هرکدام شرایطی را برای محل ایجاد می کند و باید در این مرحله مورد توجه قرار گیرد. این مقاله تلاش دارد تا کیفیت محیطی فضای سبز را ارزیابی نماید و به همین منظور پارک جنگلی شهرستان اراک به عنوان نمونه موردی، مورد بحث قرار گرفته است و در تحقیق حاضر ارزش دهی و نحوه دخالت در منظر پارک جنگلی اراک مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.کلیدواژه ها
معماری منظر،کیفیت محیطی ،فضاهای سبز،پارک جنگلیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.