بررسی تاثیر مصالح ساختمانی در نحوه عملکرد اقلیمی ابنیه تاریخی بوشهر با رویکرد معماری پایدار: نمونه موردی عمارت حاج رئیس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 882
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا ملاح نژاد

کارشناس معماری، دانشگاه آزاد اسلامی

هژبر دباغ

مربی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه خلیج فارس بوشهر

چکیده

یکی از مهم ترین ویژگی های معماری ایران استفاده از مصالح بوم آور بوده که با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه از مصالح مناسب با آن آب و هوا استفاده می شده است و این هماهنگی معماری پایایی را به وجود می آورد. استفاده از مصالح بومی می تواند عمر ساختمان ها را زیاد و به دوام و ماندگاری ساختمان ها کمک کند، و قابلیت جلوگیری از اتلاف انرژی، بازیافت، استفاده مجدد و افزایش پایداری ساختمان ها را دارد. با بکارگیری مجدد از مصالح پایدار می توان ساختمان سازی را به سوی پایداری برد که این امر باعث کاهش هدر دادن انرژی در مصالح می شود. و در نهایت برای هدایت معماری به سوی پایداری ویژگی های مصالح مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته تا به این پرسش پاسخ بدهیم که می توانیم از این مصالح برای حفظ پایداری ساختمان استفاده کنیم. در این تحقیق با استفاده از روش توصیفی و کیفی ویژگی های مصالح ابنیه تاریخی بوشهر با رویکرد معماری پایدار مورد بررسی واقع شده. همچنین از طریق روش های کتابخانه ای، میدانی و مصاحبه، دوام و ماندگاری مصالح در مقابل عواملی محیطی مورد مطالعه قرار گرفته است. با بررسی عمارت حاج رئیس در بوشهر به عنوان نمونه موردی بررسی صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، مصالح بومی، پایداری، بوشهر، انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.