بررسی کارایی لوله خورشیدی در اقلیم گرم و خشک ( شهر اصفهان )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری در معماری و شهرسازی معاصر خاورمیانه
  • کد COI اختصاصی: CAMU01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تابان شیرانی

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ( خوراسگان )

مقدی خدابخشیان کنارکی

استادیار دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ( خوراسگان )

چکیده

روشنایی طبیعی می تواند موجب فراهم آوردن منظر مناسب و صرفه جویی در مصرف انرژی شود، بنابراین بسیار مهم است که منبع اصلی تأمبن روشنایی در ساختمان باشد. در این پژوهش تلاش شده است که پتانسیل صرفه جویی انرژی توسط لوله های خورشیدی در شهر اصفهان با عرض جغرافیایی 32 درجه مورد بررسی قرار گیرد. در ابتدا به بررسی لوله های خورشیدی پرداخته شده است و مشخصلت اقلیمی شهر اصفهان که بر کارایی لوله های خورشیدی تأثیرگذار ایت مورد بررسی قرار گرفته است. سپس مزایا و معایب به کارگیری این سامانه و نکات مهم در رابطه کاربرد و نگهداری از آن ذکر شده است. نتیجه مطالعات چنین است که لوله های خورشیدی برای شهر اصفهان با میانگین آفتابگیری 3253 ساعت در سال،زاویه ارتفاع خورشید بیشتر از 20 درجه در ساعات زیادی از روز، آسمان صاف و بدون ابر در ساعات زیادی از سال و همینطور مسطح بودن بام ها و درنتیجه امکان به کارگیری لوله های خورشیدی مستقیم گزینه مناسبی می باشند و به کارگیری این سامانه منجر به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی الکتریکی جهت روشنایی بناها با پلان عمیق و ارتفاع زیاد و ساختمان های فشرده در این شهر می باشد.

کلیدواژه ها

لوله خورشیدی، روشنایی طبیعی، سیستم های روشنایی، سیستم های پیشرفته نور روز، گرم و خشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.