وضعیت مسکن در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF03_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا فلاحی زاده

دانشجوی کارشناس ارشد دانشگاه شهید چمران اهواز

سعید ملکی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

مسکن دومین نیاز بشر پس از غذاست که تهیه ی آن همواره دغدغه ی مهم خانوارها بوده است. بسیاری از دولت ها نیز عمدتا تهیه یسرپناه مناسب برای مردم را به عنوان وظیفه ای برای خود پذیرفته اند و برای انجام این مهم نیز غالبا تمهیداتی اندیشیده اند. روشنا ست که تأمین مسکن مناسب و فقرزدایی از جامعه در این بخش، به عنوان اولویت اقتصادی، اجتماعی و سیا سی دولتها، نیازمندبرنامه ریزی بلند مدت در بخش مسکن است. در کشور ما نیز مشکل مسکن به دلایل متعدد درون و برون بخشی به صورت مزمن،دامن گیر اقتصاد و اجتماع بوده است. نوسان ادواری سرمایه گذاری مسکن و اقتصاد ملی، تغییر رفتار مصرف کنندگان و تولید کنندگان،انحراف در تخصیص منابع اقتصادی، تشدید در نقل و انتقال سرمایه در بازار دارایی ها، تغییر الگوی توزیع درآمد و عدم توازن منابع ومصارف نظام بانکی پیامدهای مهم نو سان و یا حباب قیمت مسکن ا ست که در دهه های اخیر تشخیص و کنترل آن به موضوع بسیارمهم در عرصه سیاست های پولی تبدیل شده است، متغیرهای اقتصاد کلان و سیاست های پولی تأثیر زیادی بر قیمت مسکن دارند کهباید نقش آنها را در تغییرات قیمت مسکن مورد توجه قرار داد. این پژوهش بر اساس هدف، از نوع کاربردی و بر اساس ماهیت و روشنیز از نوع توصیفی ر تحلیلی استدر این مقاله با هدف ارزیابی وضعیت مسکن استان خوزستان با استفاده از مدل TOPSIS اطلاعاتی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادهو تأثیر سیاستهای مسکن را طی یک دوره 16 ساله بر مسکن استان خوزستان مورد بررسی قرار میدهیم و به این نتیجه می رسیم کهدر استان خوزستان سیاست های پولی و مالی در کوتاه مدت ابزارهای مناسبی برای کنترل قیمت مسکن نمی باشند.

کلیدواژه ها

سیاستهای مسکن ، حباب قیمت مسکن، TOPSIS ، اقتصاد، خوزستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.