ارزیابی توانمندی های ژئوتوریسم استان خوزستان با استفاده از تکنیک SWOT
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF03_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1090
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی (اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده
ژئوتوریسم گردشگری آگاهانه و مسئولانه در طبیعت با هدف تماشا و شناخت پدیده ها و فرآیندهای زمین شناختی و آموختن روش شکلگیری و سیر تکاملی آنها است. ژئوتوریسم در جهان درحال گسترش است و بسیاری از کشورها از این راه توانسته اند از مشکلاتی مانندبیکاری، پایین بودن سطح درآمد سرانه و کمبود درآمد ارزی خویش بکاهند. ایران دارای پدیده های طبیعی فراوان در سایر مناطق خودمی باشد که هر یک زیبایی های خاصی به جای جای این سرزمین بخشیده اند. استان خوزستان نیز با توجه به موقعیت خاص خود درجنوب غرب کشور، دارای آثار طبیعی بسیاری می باشد که می توانند به عنوان جاذبه های ژئوتوریستی مورد استفاده قرار بگیرند، اما اکثراین آثار به دلایل زیادی مانند کمبود اطلاع رسانی لازم، به دلیل تصور عمومی مردم از اقلیم خوزستان اغلب در سطوح محلی شناختهشده می باشند و تنها به صورت ابتدایی مورد بازدید افراد محلی قرار گرفته اند. در این تحقیق سعی شده که با استفاده از روش هایکتابخانه ای و بازدیدهای میدانی و تحقیقات انجام شده و شناسایی موانع و فرصت های موجود در استان، تا حد امکان به معرفی بیشتر این آثار پرداخته، موانع پیش روی در توسعه ی این بخش از توریسم بررسی شده و با استفاده از مدل نقاط قوت و ضعف SWOT به مسائل توجه شده و نهایتاً به ارائه ی راهکارهایی پرداخته شده است.کلیدواژه ها
ژئوتوریسم، توریسم، ژئومورفولوژی، مدل SWOT، استان خوزستانمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.