بررسی نقش گردشگری در توسعه صنایع دستی (مطالعه موردی شهرستان سراوان )

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF03_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1069
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دوستی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی گردشگری دانشگاه سیستان وبلوچستان

ماندانا هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی گردشگری دانشگاه سیستان وبلوچستان

فریبا ریگی

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی گردشگری دانشگاه سیستان وبلوچستان

محبوبه نخذری مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی گردشگری دانشگاه سیستان وبلوچستان

چکیده

گردشگری نقش موثری در توسعه ملی دارد و یکی از منابع درآمدی کشورها محسوب می شود . در کنار آن صنایع دستی می تواند درتوسعه توریسم و مبادلات فرهنگی مؤثر باشد. صنایع دستی با ویژگی هایی چون کاربر بودن و ارزش افزوده بسیار بالا، تأمین مواداولیهمصرفی از منابع داخلی، نیاز به سرمایه اندک، برخورداری از ابزار کار ساده و بازار ساده فروش محصولات، سبب افزایش تولید ناخالصملی، افزایش درآمدسرانه، توسعه صادرات، کسب درآمد ارزی، تأمین تعادل اجتماعی، تأمین اشتغال و تعادل بخشی بازار کار وجلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، ایجاد درآمد مکمل برای خانوار، توسعه توریسم و مبادلات فرهنگی و افزایش سطحمشارکت اقتصادی زنان میگردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش گردشگری در توسعه صنایع روستایی در نواحی روستاییشهرستان سراوان می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد که از دو روش مصاحبه و پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است همچنین برای نمونه گیری از فرمول کوکران که 215 نفر نمونه گیری شده است و برای تحلیلداده ها از نرم افزار spss کمک گرفته شده است . نتایج پژوهش نشان می دهد که گردشگری بر توسعه صنایع دستی روستاهایسراوان نقش بسیار مهمی دارد. همچنین نتایج نشان می دهد که توسعه گردشگری سبب توسعه صنایع دستی روستایی در نواحیروستایی سراوان شده است.

کلیدواژه ها

توسعه،گردشگری ،صنایع دستی ،نواحی روستایی ،سراوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.