سیرتحول تالارهای ستون دار در ایران باستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد محسن زاده کریمی

کارشناسی ، عمران ، آزاد واحد شبستر ، کارشناسی ارشد ، باستان شناسی ، محقق اردبیلی

سرکه وت احمدی

کارشناسی ، مرمت و احیاء بناهای تاریخی ، حکیم سبزواری ، کارشناسی ارشد ، باستان شناسی ، محقق اردبیلی

چکیده

یکی از اساسی ترین عناصر و اجزای برخی از بناهای ایران باستان، تالارهای ستون دار آنها می باشد، هنگامی که درکشور ما سخن از مهمترینبناهای با ستانی و تاریخی می گردد،کاخ های با شکوه و مجلل تخت جم شید در ذهن مردم نقش می بندد که اسا سی ترین عنا صر و یا اجزایمعماری این کاخ ها، تالارهای ستون دار آن می با شد که این پژوهش نیز در ارتباط با خط سیر و تحول تالارهای ستون دار بوده که نشانگرمعماری باشکوه و مهندسی دوران باستان می باشد با وجودی که طراحان و سازندگان این سازه های باستانی از امکانات و فن آوری هایامروزی بی بهره بودند. هدف از ارائه این مقاله پی بردن به نکاتی است که ساخت این تالارهای ستون دار برای اولین بار در ایران باستان از کجاآغاز و در ادامه در چه جاهایی ساخته شده و چه سیر تحولی را پشت سرگذا شته، تا در نهایت به کاخ های با شکوه آپادانا در شوش و تختجمشید که نمونه کامل و عالی این تالارهای ستون دار می با شد، رسیده است. بر این اساس ما به معرفی و بررسی کوتاهی از چند سازه مهمباستانی کشورمان پرداخته ایم که این سازه های باستانی شامل، تپه حسنلو ، زیویه، گودین تپه، تپه نوشیجان، باباجان تپه، پاسارگاد، آپادانایشوش و آپادانای تخت جمشید می باشند. لازم به توضیح و یادآوری است که در مورد بناهای یادشده، فقط تالارهای ستون دار آنها مورد بررسیقرار گرفته و از پرداختن به سایر قسمت های سازه های ذکر شده صرف نظر شده است. در قسمت نتیجه گیری نیز سیرتحول تالارهای ستون داربررسی شده است.

کلیدواژه ها

تالارهای ستون دار ، معماری ایران ، سیر تحول تالار های ستون دار ، عناصر معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.