جامعه شناسی تاریخی ایران در دوران مغول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CRSTCONF02_398
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 772
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسد اصغری سولا

دانشجوی ترم آخر دکترای تاریخ ایران پس از اسلام

حسین آلیاری

Assistant Professor of history

داود اصفهانیان

Professor of history

میراسدالله صالحی پناهی

Assistant Professor of history دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

چکیده

این تحقیق به صورت توصیفی و تحلیلی است. در آن ابتدا به موضوع جامعه شناسی که زندگی اجتماعی می باشدد مورد بررسی قرار گرفته است بعد از آن جامعه شناسی تعریف شده و جوامع به جامعه های ابتدایی و متمدن تقسیم بندی گردیده است در جوامع ابتدایی فقط کشش های مادی و طبیعی جاذبه دارند ولی در جوامع متمدن، بلوغ عقل و ایمان و اخلاق موجب تأثیر پذیری از جاذبه های معنوی و اخلاقی می گردد همچنین به جوامع شهر و روستا در جوامدع اسدلامیتوجه گردیده که شهرها مبادلات عمده بین مناطق مختلف دنیای آن زمان بوده و روستاها از نظر اقتصادی خودکفا بودند. جمعیت شناسی شیوه ای علمی برای تثبیت چگونگی توزیع و ترکیب جمعیت بوده و وابسته به جامعه شناسی می باشد. عوامل رشد جمعیت دراز شدن عمر و زیاد شدن شماره نوزادان و کد شدن شماره مردگان یک اجتماع و کاهش کوچ بهنقاط دیگر، بهبود وضع اقتصادی می باشد. اما عامل کاهش جمعیت، مرگ افراد، مهاجرت افراد به خارج و جنگ هستند. حکومت برای تأمین روابط طبقات اجتماعی و حفظ انتظام جامعه بوجود می آید. سازمان های حکومت واقعی تنها در جامعه متمدن پدیدار می شوند. اوضاع حکومت های اسلامی در آستانه مغول بسیار آشفته بود. دودسدتگی بسیار عمیقبود. به همین جهت جنگجویان صلیبی قسمتی از قلمرو اسلامی را تصرف کردند

کلیدواژه ها

جامعه، شهر، روستا، مغول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.