حوضانبارهای خوروبیابانک نمودی از مدیریت سیستمهای آبرسانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CRSTCONF02_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی احمدی

استادیار باستانشناسی دانشگاه شهرکرد

هاجر امین الرعایایی

کارشناسی ارشد باستان شناسی

چکیده

شهرستان خور و بیابانک که بر ساحل کویر نمک ایران قرار گرفته است، دربر دارنده فنون مختلف دستیابی وذخیره آب ،به عنوان عنصری باارزش جهت ادامه حیات در این شهر، است. این مهم دستاورد هزاران سال تلاش وثبت علوم مهندسی آب بهصورت سینه به سینه و نسل به نسل است که مبتکران و مبدعان آن را ایرانیان دانسته- اند. از این ابداعات مهم فن قنات برای دستیابی به آبهای زیرزمینی و حوضانبارها برای ذخیره آنها میباشد. در اینپژوهش که مبتنی بر تحقیقات کتابخانهای و میدانی و با روش تحلیلی توصیفی انجام شده است هدف دست یافتن - به مبنای ساخت، روشهای ساخت و طرز استفاده از حوضانبارهای شهرستان خور و بیابانک میباشد و در نهایت باتوجه به مقایسه عناصر اصلی تشکیلدهنده این بناهای عام المنفعه با دیگر شهرها به دنبال دلیل این تفاوتها ، این نتیجه حاصل شد که با دلایل منطقی حوض انبارهای خور را میتوان به دو دسته درونشهری و برونشهری تقسیم کرد و نوع درونشهری آن بسیار شبیه آبانبارهای صحرایی در مناطق مجاور نظیر کاشان و اردستان و یزد میباشد

کلیدواژه ها

خور و بیابانک، حوضانبار، قنات، ذخیره آب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.