اثر مبدا بذر و پرایمینگ بر روی جوانهزنی گونه بلوط ایرانی Quercus brantii

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CRSTCONF02_231
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 532
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارفه رحیمی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلشناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه یزد

آفاق تابنده ساروی

استادیار گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

چکیده

جهت بررسی اثر پرایمینگ و مبدا بذر روی جوانهزنی گونه بلوط ایرانی ) Quercus brantii ( آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در آزمایشگاه دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد انجام شد. بذر بلوط ایرانی از دورویشگاه استان فارس به نام سقلمچه )با ارتفاع 0261 متر از سطح دریا( و کراچ )با ارتفاع 0541 متر از سطح دریا( جمعآوری گردید و پس از اعمال سه تیمار جهت پرایمینگ بذر شامل آب مقطر، اسید سالیسیلیک و نیترات پتاسیم در ژرمیناتور کشت شد. نتایج نشان داد که اثر مبدا بذر روی صفت نرخ جوانهزنی، سرعت جوانهزنی و میانگین مدت جوانهزنی معنیدار بود. اما اثرپرایمینگ فقط بر روی صفت میانگین مدت جوانهزنی معنیدار بود. اثر متقابل مبدا بذر و پرایمینگ روی هیچ یک از صفات مورد بررسی معنیدار نبود. بیشترین نرخ جوانهزنی و سرعت جوانهزنی به مبدأ کراچ اختصاص یافت، اما بیشترین میانگین مدت جوانهزنی در مبدأ سقلمچه مشاهده شد. همچنین حداکثر میزان نرخ جوانهزنی و سرعت جوانهزنی مربوط به پرایمینگتوسط آب مقطر بود. در مجموع میتوان نتیجهگیری نمود که قرار دادن بذرهای بلندمازو به مدت 65 ساعت در آب )هیدروپرایمینگ( صفات جوانهزنی را بهبود خواهد داد. بین دو مبدا مورد بررسی نیز استفاده از مبدا بذر کراچ جهت تولید نهال مرجح میباشد.

کلیدواژه ها

مبدا بذر، جوانهزنی، پرایمینگ، بلوط ایرانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.