مدلسازی انتشار آلاینده هایCO و NO2 خروجی واحدهای آمونیاک و اسید نیتریک پتروشیمی شیراز با استفاده از مدل MERCURE - SATURNE

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 827

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDUSTRIAL01_432

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

چکیده مقاله:

پتروشیمی شیراز به دلیل مجاورت با منطقه مسکونی مرودشت و فعالیت صنعتی و افزایش میزان نرخ آلاینده های زیست محیطی CO و (NO(2 که به ترتیب میتواند بر سلامت افراد و دیگری بر اسیدی شدن منطقه و رشد گلسنگ های و سایش دیوار های بناهای تاریخی مجموعه تخت جمشید اثر گذار باشد و زیانی را بر صنعت گردشگری وارد آورد. طبق نظریات وجود گلسنگ ها یکی از پیامدهای وجود آلودگی های (NO(2 هست که با رشد در پوسته دیوارها باعث تخریب در دیوارهای بناهای تاریخی تخت جمشید میشود، به کمک مدل سازی دودکش واحد آمونیاک و اسید نیتریک با استفاده از مدل MERCURE - SATURNE امکان تخمین و انتشار آلاینده های زیست محیطی وجود دارد که میتوان در جهت تصمیمات مدیریتی توسعه پایدار و مقابله با آن راهکارهایی بکار برد. و برای محققان پایگاه آثار تخت جمشید منبعی در جهت کشف ارتباط بین گلسنگ ها و انتشار آلودگی پتروشیمی باشد. ابتدا کلیه مشخصات مکانی پتروشیمی اعم از موقعیت دودکش، ساختمان های پایین دست آن با دقت بالا با استفاده از برنامه نویسی PYTHON در یک شبکه سه بعدی با ساختار غیر همگون برای زمستان 94 طراحی گردید. در این شبکه بالاترین میزان دقت تفکیک به میزان 2 متر به محل دودکشها در مرکز شبکه اختصاص داده شده است و ابعاد سلولها با نسبت افزایش 1/2 با دور شدن از مرکز شبکه افزایش می یابد. سپس با استفاده از نرم افزار Paraview5 وضعیت گرافیکی مدل شده پخش را نمایش داده می شود.

کلیدواژه ها:

مدلسازی ، انتشار ، مدل MERCURE – SATURNE ، شبکه با ساختار غیر همگون ، پتروشیمی شیراز ، تخت جمشید

نویسندگان

احمد صادقیه

استاد دانشکده مهندسی صنایع - دانشگاه یزد

هدایت الله رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - دانشگاه یزد - ( مسئول مکاتبات)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :