مطالعه هیدرودینامیکی الگوی جریان آشفته و پدیده انتقال رسوب در رودخانه کارون با استفاده از مدل عددی دو بعدی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت منابع آب
  • کد COI اختصاصی: WRM03_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان نجات دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد ساز ه های هیدرولیکی، دانشگاه آزاد اسلامی-تهران

سیدعلی اکبر صالحی نیشابوری

استاد سازه های هیدرولیکی، دانشگاه تربیت مدرس

اکبر صفرزاده

استاد سازه های هیدرولیکی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق، الگوی جریان آشفته و پدیده انتقال رسوب به عنوان مطالعه موردی در یک بازه از رودخانه کارو ن( محدوده شهر گتوند) به وسیله مدل هیدرودینامیکی CCHE2D شبی هسازی شده است. پس از تعریف هندسه میدان، از معادلات رینولدز متوسط گیری شده در عمق برای حل میدان جریان استفاده شده است .همچنین برای مدل سازی تن شهای رینولدز و بستن سیستم معادلات حاکم، مدل آشفتگی دومعادله ای k-ε استاندارد ب هکار رفت هاست.در مرحله بعد, معادلات انتقال بار رسوبات معلق و بستر بر اساس الگوی جریان حاصل از مرحله قبل حل می شود. سپس با تنظیم شبکه بندی, مراحل بالا ادامه می یابد تا جریان و رسوب به یک حالت تعادل نسبی برسند. به منظور صحت سنجی نتایج مدل سازی ، منحنی دبی- اشل( به عنوان نقطه کنترل هیدرولیک میدا ن) حاصل از مدل با نتایج میدانی حاصل از رودخانه، غلظت رسوبات ثبت شده ( نقطه کنترل محاسبات انتقال رسوب ) و نیز وضعیت کیفی با شرایط فرسایش و رسوب گذاری رودخانه مقایسه شده است که این مقایسه نشان از هماهنگی نتایج دارد. بررسی ها نشان می دهد که مدل مزبور توانایی مناسبی در شبیه سازی الگوی جریان از جمله در پیش بینی میدان سرعت دارد و شرایط فرسایشی و رسوب گذاری منطقه نشان از فرسایش پذیری بالای این بازه از رودخانه در مقابل سیلا بهای احتمالی دارد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی عددی، الگوی جریان، میدان محاسباتی، صحت سنجی، مدل k-ε استاندارد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.