ارزیابی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر توانمندی های تکنولوژیک با مدل بومی در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: INDUSTRIAL01_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 563
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس خمسه

دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

محمدرضا رمضانی قرآنی

دانشگاه صنایع و معادن، تهران، ایران

چکیده

با توجه به اهمیت بالای توسعه تکنولوژی ، مدیران ارشد سازمانهایی از قبیل صدا و سیما باید با درک صحیح از توانمندی تکنولوژیک سازمان خود، نسبت به شناسایی تحولات تکنولوژیک در دنیا و نیز زیر نظر گرفتن تلاش رقبا و شبکه های بیگانه برای دستیابی به تکنولوژی های جدید ، پیوسته در جهت ارتقای توانمندی تکنولوژی سازمان خود گام بردارند . لذا هدف این تحقیق ، ارزیابی سطح توانمندی تکنولوژیک در ســازمان صدا و سیما که یک سازمان انحصاری است، می باشد.این تحقیق یک تحقیق پیمایشی- توصیفی و از نوع کــاربردی بوده و جامعه آماری آن خبرگــان سازمان صدا وسیما در حوزه تکنولوژی می باشد. در این مقــاله با 5 بعد اصلی:1- توانمندی شناســایی وگزینش تکنولوژی2- توانمندی بهره بــرداری از تکنولوژی3- توانمندی پشتیبانی سیستمی از تکنولوژی4- توانمندی اشــاعه وتجاری سازی تکنولوژی 5- توانمندی مدیریت تکنولوژی و تعداد 36 شاخص به ارزیابی وضعیت موجود تکنولوژی در سازمان صدا و سیما پرداخته شده است .نتایج کلی حاصل از تحقیق بیانگر این موضوع است که سطح توانمندی تکنولوژیک در سازمان صدا و سیما در وضعیت متوسطی قرار دارد و نیاز به طراحی پروژه های بهبود در تمام ابعاد وجود دارد. اما بعد توانمندی اشاعه و تجاری سازی تکنولوژی دارای کمترین سطح توانمندی در بین ابعــاد می باشد .در بین شاخصها نیز بهترین وضعیت مربوط به توانمندی سازمان در آگاهی از کلیه مبــاحث مرتبط با حوزه تکنولوژی با امتیاز 70 ، و کمترین توانمندی مربوط به شاخص توانمندی سازمان در نگهداشت کارکنان دانشی با امتیاز 32 می باشد.

کلیدواژه ها

تکنولوژی، ارزیابی تکنولوژی، توانمندی های تکنولوژی، ارزیابی توانمندی های تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.