تخمین گر جدید و قوی تعیین جهت ورود سیگنال، Lp root-MUSIC برای محیط های نویز ضربه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: ICELE01_376
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 710
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف رحمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برق دانشگاه جامع امام حسین(ع)، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، مرکز فاوا، مرکز فجر

سیدمحمد علوی

استادیار دانشگاه جامع امام حسین(ع)، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، مرکز فاوا، مرکز فجر

عباس اسدزاده

دانشجوی دکترای دانشگاه جامع امام حسین(ع)، مرکز فاوا، مرکز فجر

چکیده

پردازش سیگنال آرایه یکی از شاخه های مهم پردازش سیگنال است و در سال های گذشته رشد قابل توجهی داشته است. پردازش سیگنال آرایه در زمینه هایی زیادی همچون کشف رادیویی، کشف فاصله، ارتباطات، رادار، سونار، زلزله، اکتشافات، ستاره شناسی، زیست شناسی بکار می رود. همچنین در سالهای اخیر توجه زیادی به استفاده از تکنیک های رزولوشن بالا برای تخمین جهت به روش DOA شده است و الگوریتم های زیادی در رابطه با این موضوع ارائه شده است. اکثر این الگوریتم ها با فرض گوسی بودن نویز به جهت یابی به روش DOA می پردازند. با این وجود، بخاطر وجود نویز رنگی در محیط محققان تلاش کردند تا از پردازش سیگنال آرایه بر پایه انباشتک مرتبه ی بالا استفاده کنند، بخاطر اینکه انباشتک مرتبه بالاتر یک مشخصه نامعین برای هر نویز گوسی دارد لذا این الگوریتم سبب می شود که الگوریتم تخمین جهت اولیه به نویز رنگی گوسی یا نویز غیر رنگی گوسی و نویز سفید بسط یابد. الگوریتم های رزولوشن بالا همچون MUSIC و ESPRIT با فرض گوسی بودن نویز [1]و محدود بودن مرتبه دوم آماری عملکرد خوبی دارند. متأسفانه این فرض نمی تواند در سناریوهایی همچون نویز کلاتر دریا، نویز اتمسفر، نویز کانال ارتباطی، اکوی رادار، نویز اتمسفری فرکانس پایین و سیگنال های مصنوعی راضی کننده باشد لذا در تحقیقات اخیر از پردازش آلفای پایدار متقارن ثابت برای نویز ضربه ای غیرگوسی استفاده می شود که بهتر از نویز گوسی قابل مدل سازی است. برای مهار نویز ضربه ای الگوریتم های زیرفضای تخمین جهت ورود سیگنال همچون ROC-MUSIC و FLOM-MUSIC ارائه شده اند که بجای استفاده از مرتبه آماری دوم پیشنهاد شده اند. با این حال الگوریتم های آماری مرتبه کم برای عملکرد بهتر نیاز به دانش دوره ای آمارهای نویز ضربه ای و نمونه گیری زیاد دارند، به عبارت دیگر برای جستجوی پیک، بار محاسباتی سنگینی دارند و قادر به حالت نمایی پارامتر α< 1 نویز ضربه ای نیستند. لذا در این مقاله الگوریتم جدیدی تحت نام Lp root-MUSIC معرفی می شود که در شرایط نویز غیرگوسی عملکرد خوبی داشته و نیاز به جستجوی پیک ندارد. این موضوع بوسیله شبیه سازیهای رایانه ای اثبات می شود.

کلیدواژه ها

رادار، رزولوشن بالا، سونار، DOA، MUSIC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.