تحلیل میدانی نظریه اقتصاد مقاومتی با کاربرد تشخیص نهادهای مالی غیر ضرور تحلیل و کاربرد قانونگرایی برای ارزیابی اعتبار تاسیس نهادهای اقتصاد مالی در ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 664
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MCED02_406
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395
چکیده مقاله:
اقتصاد در جمهوری اسلامی بر پایه دولتی ،تعاونی،خصوصی و دوری از اسراف و تبذیر است اساس اقتصاد، توحید در اسلام است و همه نهادها براساس اقتصاد مقاومتی در ذیل ولایت الله شکل می گیرند. اقتصاد مالی مقاومتی ایران براساس توحید و پرهیز از لغو،لهو ،اسراف و تبذیر کارآمد می شود. درایران قوانین براساس شرع شکل گرفته و نهادهای اقتصاد مشروع می باشند در این تحقیق ماهیت حقوقی نهادهای بانکی بیمه و برخی از شرکت های دولتی مهم مطالعه می شود.و بررسی می شود کدام نهاد اقتصاد مالی ایران دارای مشروعیت قانونی است در این پژوهش با معیار قانون گرایی به تحلیل مستندات قوانین اساسی،عادی،تصویبنامه های هیات وزیران، اساسنامه سازمان های مصوب، مصوبات مجامع عمومی و سایر مقررات این نهادها، با استفاده از روش کیفی اشاره می شود و اعتبار سنجی آنان در شکل گیری و استمرار آن معلوم می گردد. اغلب نهادهای اقتصاد مالی براساسقانون شکل گرفته اند ولی در برخی مصادیق مقررات طی نشده و نهادهای مالی غیر ضرور از دیدگاه اقتصادمقاومتی ایجاد شده اند توصیه مقاله بر اصلاح نهادها براساس معیار اجرای حقوق اقتصادی به منظور کاهش حجم دولت و هزینه های اقتصادی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسینعلی احمدی
استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
مهدی زینالو
دانشجوی دکترای مدیریت سازمانهای دولتی ایران
محدثه سروش بیکدلی
دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :