بررسی نقش و کارکردهای بازار در توسعه اقتصادی بافت فرسوده نمونه موردی بازار عودلاجان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آینده پژوهی، مدیریت و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED02_370
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه یزدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد )واحد تهران جنوب(

علی محمد ناصری

استاد دانشگاه آزاد) واحد تهران جنوب(

چکیده

رویکرد های جدید و امروزی حاکی از آن است که در یک منطقه تاریخی، هویت و فرهنگ و سنت های تاریخی بزرگترین ارزش اقتصادی را دارد. می توان با مرمت و حفظ ساختار کالبدی موجود و تغییر و تحول اقتصادی روزآمد، ارزش افزوده اقتصادی به دست آورد؛ یعنی با سازکار اقتصادی مبتنی بر رویکرد قرن بیست و یکمی که با کالبد، فضای فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نیز همخوانی داشته باشد، می توان رونق اقتصادی شگرفی را به وجود آورد که این رونق سبب ارتقا سطح فرهنگ و میزان رفاه و آسایش اجتماعی خواهد شد .محله عودلاجان با وسعت حدود 151 هکتار و 21254هزار نفر جمعیت براساس سرشماری سال ) 1385 ( یکی از 5 محله تاریخی هسته اولیه تهران است که امروزه با نابه سامانی، گریز شدید جمعیت، تنزل اعتبار فعالیت ها و نابه هنجاری های اجتماعی روبرو است همجواری محله با بازارباعث شده که محله به تدریج نقش سکونتی خود را به فعالیتهای اقتصادی مزاحم از قبیل انبارها و تولیدیهای ناکارآمد که هیچ نفع اقتصادی برای محله نداشته بدهد و مراکز مسکونی به نوعی تبدیل به مراکزی برای پشتیبان بازار گردند و این امر باعث تغییر و تحول در بافت میگردد تغییر و تحولی که به تبع باعث فرسودگی محله و ازدیاد آسیبهای اجتماعی میگردد. بهطوری که افراد ساکن در محله رفتهرفته تعلق خاطر خود را به محل سکونت خود از دست داده و اقدام به ترکمحل مینمایند. از این رو هدف از تحقیق به دست آوردن اطلاعات ساختاری و پایه ای از چگونگی وضعیت و ماهیت کسب وکار موجود در راسته مورد مطالعه در بخش میانی )بازارچه و منشعبات اصلی آن( وآشنایی با توان ها وامکانات کالبدی، اقتصادی و اجتماعی موجود در بازارچه، به عنوان محرکه توسعه اقتصادی برای تغییرات بنیادی وتا حد امکان و دست یابی به اقتصادی پر رونق و پایدار. بررسی مشکلات و مسائل اقتصادی

کلیدواژه ها

بافت فرسوده، اقتصاد پایدار ، عودلاجان، بازار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.