شناسایی و ارزیابی شاخص های تاثیر گذار بر کیفیت حسابرسی دیوان محاسبات مطالعه موردی: دستگاه های اجرایی استان گیلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آینده پژوهی، مدیریت و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: MCED02_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام فرد مسعود

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

ناصر حمیدی

دانشیار گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

کیفیت مدارک در حرفه حسابرسی دیوان محاسبات همیشه در اولویت بوده است. اغلب پژوهش های تجربی حسابرسی، کیفیت حسابرسی را به عنوان معیاری از کیفیت شواهد گردآوری شده جهت پشتیبانی از نظر حسابرسی تعریف کردهاند. پژوهش های زیادی با استفاده از معیارهای مختلف از کیفیت حسابرسی انجام شده است. تنوع دیدگاه ذینفعان در خصوص کیفیت حسابرسی بیانگر این است که نباید یک مؤلفه خاص را عامل اثرگذار اصلی بر کیفیت حسابرسی معرفی کنیم. در سالهای اخیر پژوهشی کامل و جامع در خصوص شناخت شاخص های مؤثر بر روی کیفیت حسابرسی حسابرسان دیوان محاسبات انجام نشده است. بنابراین، مطالعه جامع کیفیت حسابرسی دیوان محاسبات و نحوه ی اثر گذاری شاخص های تاثیر گذار بر آن مستلزم درک وسیع تر و عمیق تر از پیچیدگی ها و ظرافت های این موضوع است که در این پژوهش بدان پرداخته شده. در این پژوهش با استفاده از مرور پژوهش های مرتبط پیشین و نظرات خبرگان در این زمینه سعی به شناسایی مجموعه از شاخص های تاثیر گذار بر کیفیت حسابرسی شد. سپس با رویکرد تحلیل عاملی تاییدی و نظرات خبرگان حسابرسی دیوان محاسبات در دستگاه های اجرایی استان گیلان اقدام به انتخاب و غربالگری شاخص های شناسایی شده، جهت گزینش مهم ترین این شاخص ها به منظور مورد تاکید قرار گرفتن آن ها توسط مدیران و کارشناسان، گردید.نتایج پژوهش حاکی از شناسایی 46 شاخص تاثیر گذار بر کیفیت حسابرسی می باشد که با عملیات غربالگری با رویکرد تحلیل عاملی تاییدی جهت انتخاب مهمترین آن ها، 25 شاخص از دیدگاه خبرگان در دستگاه های اجرایی استان گیلان انتخاب گردیدند.

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، دیوان محاسبات، شاخص، تحلیل عاملی تاییدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.