جرایم رایانه ای علیه عفت و اخلاق عمومی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWI01_531
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

شاپور فرهنگ پور

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، ایران

سیدحسن موسوی هاشمی

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، ایران

چکیده

امنیت حریم خصوصی یکی از شاخص های پایدار کرامت بشریت است که پایه اصلی حیات جامعه به شمار می رود. یکی از چالش های جدی فراروی دولت ها، امنیت حریم خصوصی افراد است؛ به نحوی که دولت ها تمام توان خود را برای حفظ آن بکار گرفته اند. یکی از محورهای اساسی امنیت حریم خصوصی افراد،« اصل حاکمیت قانون » است که موجودیت آن را پایبندی به اوامر قانون تضمین می کند. دولت ها با واگذاری این وظیفه به حقوق کیفری، خواستار تحقق امنیت حریم خصوصی افراد شده اند تا مبادا حرمت آن از سوی مقامات و ضابطین قضایی یا افراد عادی شکسته شود. از طرف دیگر، قوه مقننه این کارکرد را در پرتو قوانین قرار داده است تا از خودمختاری و سلطه طلبی احتمالی افراد کاسته شود و مجازات، محور اصلی سیاست کیفری امنیت مدار باشد. تاثیر جرایم رایانه ای علیه عفت و اخلاق در حریم خانواده، شناخت مشکلات قانونی مربوط به آن و ارائه راهکار برای حل آنها از ضرورت های پژوهشی است. امروزه جرایم ارتکابی در فضای مجازی شبکه اینترنت بخش اعظم جرایم رایانه ای را تشکیل می دهد، که نقض حریم خصوصی در فضای مجازی قسمتی از آن است که زندگی خصوصی افراد را به مخاطره می اندازد. بهترین قانون در راه حفظ حریم خصوصی در عرصه رایانه، قانون جرایم رایانه ای که در تاریخ 5 خرداد 1388 با الهام از کنوانسیون جرایم سایبری به تصویب رسیده و در حال حاضر جزء حقوق موضوعه ایران محسوب می گردد و لازم الاجرا می باشد. در این تحقیق به تحلیل جرایم رایانه ای مرتبط با جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی در فضای مجازی و بیان مجازات مقرر شده پرداخته شد.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی، فضای مجازی، جرایم رایانه ای، هرزه نگاری، عفت و اخلاق عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.