بررسی مقایسه ای خطوط قرمز حکومتی کشورهای گروه 1+5 و ایران در باب دسترسی آزاد به اطلاعات طبق حقوق شهروندی و قانون اساسی آنها

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWI01_371
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین بساک

کارشناس حقوق دانشگاه پیام نور مرکز مشهد

چکیده

در هر مملکت بسته به نوع نظام کشور و سیاست های حفظ منافع آن،خطوط قرمزی برای شهروندان و ساکنین آن تعریف شده است که حکومت برای تخطی کنندگان از این بایدها و نبایدها مجازات هایی درنظر گرفته و گاه از روش های گوناگون مثل سانسور و فیلتر کردن جراید، داده ها و رسانه های سمعی و بصری سعی در محدود نمودن آزادی دسترسی افراد به اطلاعات دارد. نگارنده بر آن است با بررسی مقایسه ای این امر و نهی های حکومتی در مورد آزادی کسب اطلاعات در کشورهای ایران ،آمریکا ،چین، روسیه، فرانسه، انگلستان و آلمان بر اساس حقوق عرفی- شهروندی و قوانین اساسی آنان به نقد و نتیجه گیری منصفانه ای در مورد مقوله دسترسی آزاد افراد به اطلاعات برسد تا مفهوم واژه جامعه آزاد را بهتر دریابد.

کلیدواژه ها

دسترسی آزاد به اطلاعات، باید ها و نبایدها، قانون اساسی، سانسور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.