تابعیت از منظر حقوق ورزشی بین المللی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWI01_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مدینه اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ی حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

علیرضا جهانگیری

استادیارحقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی، سفیرایران در هلند،

علی پورقصاب امیری

استادیار حقوق بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

این پژوهش از نوع توصیفی– تحلیلی و با ابتنای بر قوانین و مقررات موجود و تجزیه و تحلیل علمی آنها و به روش کتابخانه ای انجام پذیرفته است و در دسته بندی تحقیق، بر حسب هدف در گروه کاربردی قرار دارد. تابعیت عبارت از رابطه و تعلق سیاسی، حقوقی، معنوی و قانونی یک شخص حقیقی به دولتی معین و جمعیت تشکیل دهنده ی آن است. تابعیت بر دو نوع اصلی و اکتسابی است. تابعیت اصلی به دو روش اصل خون، بر اساس تابعیت والدین، و یا اصل خاک، بر اساس محل تولد، از ابتدای تولد از طرف دولت بر طفل تحمیل می شود. تابعیت اکتسابی اصولاً به درخواست شخص و قبول دولت اعطاء کننده تابعیت محقق می گردد. تابعیت ورزشکاران، یکی از شرایط اساسی جهت شرکت در مسابقات فراملی و بازی های المپیک است. تابعیت مضاعف، تغییر و یا تحصیل تابعیت جدید توسط ورزشکاران مورد پذیرش منشور المپیک، قوانین و مقررات فدراسیون های ورزشی بین المللی است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که رابطه ی معنی داری میان وضعیت و تغییرات تابعیتی ورزشکاران و اقتدار سازمان های بین المللی ورزشی و قوانین و مقررات آنها، عوامل اقتصادی، سیاست گذاری دولت ها در ورزش قهرمانی و پذیرش تابعیت مضاعف در برخی از کشورها و در قوانین، مقررات و رویه های سازمان های بین المللی وجود دارد. لذا رشد، پرورش و حفظ قهرمانان، به عنوان سرمایه های ملی، باید در راستای منافع ملی و سیاسی ایران و در سرلوحه ی برنامه های مدیریتی ورزش کشور باشد. زیرا پیروزی در میادین بین المللی ورزشی منزلت و جایگاه ویژه ای در سطح جهانی برای کشورها و ملت ها ایجاد می کند.

کلیدواژه ها

تابعیت، حقوق ورزشی، تابعیت ورزشکاران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.