بررسی مفهوم و انواع سند در قوانین ایران با بررسی تطبیقی حقوق انگلیس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنگره بین المللی جامع حقوق
  • کد COI اختصاصی: LAWI01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی نجار

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

چکیده

سند را می توان مهمترین و رایج ترین دلیل ادعاهای اصحاب دعوا در دعاوی و امور غیر کیفری در اکثر کشورها دانست که در حقوق کشورها تعاریف متفاوتی از سند وجود دارد ، اسناد از نظر درجه اعتباری که به آن داده می شود در حقوق ایران بر دو نوع است: رسمی و عادی. به موجب ماده 1287 ق.م. «اسنادی که در اداره ی ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مأمورین رسمی، در حدود صلاحیت آنها و بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده باشند رسمی است». در مقام اثبات ادعا یا دفاع ، نمی توان به هر سندی استناد نمود ، بلکه امکان استناد ، مستلزم آن است که سند دارای اعتبار و معتبر باشد که شرایط اعتبار آن در کشورها متفاوت است از این حیث معمولاً در اکثر کشورها همانند ایران و انگلیس، محتویات و مندرجات سند رسمی بررسی می گردد. شخصی که سند علیه او مورد استناد قرار گرفته ، برای دفاع در برابر سند ممکن است یکی از دو شیوه دفاع ماهوی و دفاع شکلی را برگزیند. که دفاع شکلی به صورت ادعای جعل ، انکار و تردید امکان پذیر است و نسبت به سند رسمی نیز در حقوق دو کشور مورد بحث ، فقط ادعای جعل پذیرفتنی است و جعل از جمله مواردی است که سبب خدشه دارکردن و بی اعتباری سند رسمی می گردد .در مقاله حاضر ابتدا مفهوم و انواع سند در حقوق ایران بررسی می گردد ، سپس به بررسی حقوق انگلیس و مطالعه تطبیقی با حقوق ایران خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

اسناد ، سند رسمی ، سند عادی ، اعتبار سند ، بی اعتباری اسناد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.