بررسی و قیاس الگوهای سیر پیشرفت فناوری در دو کشور ژاپن و چین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان محمدیان امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تهران

هومن پورعباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی، دانشکده مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

در دنیای پیچیده امروز، فناوری به عنوان یکی از مهم ترین ارکان کشورها برای کسب مزیت ( مزیت سیاسی، مزیت رقابتی و ... ) محسوب می شود. برای مدت زمان طولانی در تاریخ، ایجاد نوآوری های فناورانه فقط توسط شرکت ها یی از کشورهای توسعه یافته انجام می شد ولی به تدریج تغییری در چشم انداز فناوری در سطح جهانی آغاز شده است که با توجه به آن برخی از کشورهایی که معمولا بر فناوری های غربی تکیه کرده بوده اند حال خود شروع به ایفای نقش در قال بازیگر جدیدی در عرصه بین المللی کرده اند [1] . لازم به ذکر می باشد سیر پیشرفت فناوری مفهومی خطی و یکپارچه نمی باشد به عبارت دیگر، کشورهای مختلف از یکالگوی مشخص را برای پیشرفت استفاده ننموده اند و الگوی هر کشور با دیگری در این مقوله متفاوت بوده است که این تفاوتها ناشی از فناوری های کسب شده، راهبردهای بنگاه ها آن کشور و ... می باشد. کشورها با در نظر گرفتن شرایط سیاسی، فرهنگی ، جغرافیایی و ....الگوهای خود را پیاده سازی می کنند. با توجه به اهمیت موضوع، در این مقاله سعی بر آن شد با نگاهی متخصصانه به مقوله سیر پیشرفت فناوری دو کشور ژاپن و چین در پی یافتن الگوهای برای هر یک از این کشور ها بوده و عوامل موثر بر این الگوها و روندها پی برد تا بتوان بهره کافی را از تجربیات موفق کشورهای مذکور در سیر پیشرفت فناوریشان اخذ نمود و نهایتا با تلاش و پژوهش های مضاعف در این حوزه، به طراحی الگوی مناسبی برای کشور جمهوری اسلامی ایران پرداخت.

کلیدواژه ها

فناوری، سیر پیشرفت فناوری، الگوها و روندهای پیشرفت فناوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.