نوآوری های یشنهادی برای گردشگری پزشکی براساس چارچوب 4Ps نوآوری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهراب آقازاده مسرور

کارشناسی ارشد مدیریت تکنولوژی، دانشگاه علامه طباطبایی

سحر اختری

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

امروزه صنعت گردشگری پزشکی به عنوان یکی از صنایع رو به رشد دنیا مورد توجه بسیاری از کشورها بخصوص کشورهای آسیایی قرار گرفته است. با توجه به پتانسیل های کشور ایران در زمینه های جذب گردشگر از یک سو و همچنین پتانسیل های حوزه سلامت و امکانات و زیرساخت های درمانی مناسب و مزیت های هزینه ای از سوی دیگر، بررسی زمینه های نوآوری برای مراکز فعال در حوزه گردشگری پزشکی ایران امری لازم و قابل توجه می باشد. اهمیت این پژوهش از آن جنبه است که ارتباط بین 4Ps نوآوری (Paradigm, Process, Product/Service, Position) با عوامل موفقیت گردشگری پزشکی که از مطالعات اسنادی بدست آمده است را برای ایران مشخص می کند. این مقاله یک پژوهش توصیفی - تحلیلی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بوده است که پس از کسب اعتبار علمی و داشتن پایایی 86.7 درصد به کمک آزمون آلفای کرونباخ توسط پاسخ دهندگان تکمیل شده است. همچنین تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. در نهایت نتایج تحلیل گویای این مطلب است که در رابطه با کیفیت و قیمت و زمان ارائه خدمات گردشگری پزشکی، نوآوری را باید در فرآیند ارائه خدمات، در رابطه با تبلیغات خدمات گردشگری پزشکی بهتر است نوآوری را در پارادایم ( الگوی ذهنی)، برای راه اندازی یک بیمه بین المللی و همچنین ساز و کار یک ویزای درمانی در جهت رفاه حال بیماران نوآوری را در ارائه خدمات جدید، و در نهایت در طرح سرمایه گذاری در گردشگری پزشکی و در رابطه با ارائه خدمات الکترونیک در این صنعت نوآوری را باید در موقعیت ارائه خدمت دید. با توجه به یافته پیشنهاد می شود که کشور ایرن برای ایجاد و بهبود نوآوری، ابعاد چهارگانه 4Ps را بطور خاص برای هریک از فاکتورهای موفقیت گردشگری پزشکی به کار گیرد.

کلیدواژه ها

گردشگری پزشکی، نوآوری، چارچوب 4Ps نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.