بررسی اخلاق اسلامی در حرفه ی حسابداری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MAIE01_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی پورمیرزا

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، خوزستان، اهواز، ایران

محمد خدامرادی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه، خوزستان، ایران

چکیده

حسابداری در دنیای پیشرفته ی اقتصادی امروز حرفه ای است حیاتی، زیرا سامانه های اقتصادی جاری بدون آن نمی تواندف وجود داشته باشد. برجستگی متمایز کننده ی حرفه ی حسابداری پذیرش مسئولیت نسبت به عموم است. جامعه انتظارات فراوانی از اهل این حرفه دارد و مردم باید به کیفیت خدمات پیچیده ی ارائه شده توسط حرفه ی حسابداری اعتماد داشته باشند. از این رو اطلاعات ارائه شده توسط حسابداران باید به طور قابل توجهی کارآمد، قابل اتکا، واقعی و بی غرضانه باشد. سیستم آموزش حسابداری به منظور تربیت حسابداران اخلاق مدار، از دیرباز درصدد نهادینه کردن ارزش های اخلاقی در حسابداران بوده است، زیرا گنجاندن آموزش اخلاق در سیستم آموزش حسابداری منجر به توسعه ی اخلاقیات و افزایش اعتماد عمومی به حرفه ی حسابداری خواهد شد. همچنین ورود زنان در فعالیت های اجتماعی و در کنار مردان این تصور را ایجاد می کند که کدام یک می تواند نقش و مسئولیتهای خود را درزمینه های مختلف بهتر از دیگری ایفا کند. حرفه ی حسابداری نیز از این قاعده مستثنی نبوده به طوری که می توان گفت ورود نان به این حرفه نیز افزایش چشمگیری داشته است. روش تحقیق در مقاله ی مذکور روش کتابخانه ای می باشد که با مطالعه ی کتب و مقالات مربوط به این موضوع جمع آوری گردیده و در جهت بررسی اخلاق اسلامی در حرفه ی حسابداری بکار گرفته شده است. نتیجه گیری : نتیجه این که آینده ی حرفه ی حسابداری به رهبری اخلاقی توسط حسابداران حرفه ای و رهبران این حرفه بستگی دارد ( سرلک، نرگس ) و نهادینه شدن اخلاق اسلامی برنامه ها ی آموزشی حسابداری می تواند منجر به تأمین نیاز جامعه اسلامی در تربیت حسابداران حرفه ای اسلامی و حل مسائل پیچیده ی اخلاقی توسط آن ها شود ( محقق نیا، محمد جواد ناصری، کامران ) و همچنین جنسیت در سنین پایین تر بر اخلاق حرفه ای تاثیر گذار است اما با افزایش سن این تاثیرگذاری کمرنگ می شود تا جایی که می توان گفت تاثیرپذیری خود را از دست می دهد. ( حجازی، رضوان . مسافری، جنت . 1393 )

کلیدواژه ها

اخلاق حسابداری، اخلاق اسلامی، جنسیت، اخلاق حرفه ای، حسابداران حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.