طراحی کنترل کننده مقاوم با مصرف بهینه انرژی برای قطار شهری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_579
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نعمت زاده ولوکلائی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

امین رمضانی

استادیار دانشگاه تربیت مدرس

بیژن معاونی

استادیار، دانشگاه علم و صنعت

چکیده

با توجه به حجم بالای تقاضا در خصوص جابجایی ایمن در کمترین زمان ممکن، صنعت حمل و نقل ریلی می تواند در این عرصه نقش مهمی را ایفا کند. همچنین در این راستا، کنترل اتوماتیک قطار شهری می تواند در کاهش اثرات نامطلوب (اثرات ناشی از عوامل انسانی)، بسیار مؤثر باشد. با توجه به مطالب عنوان شده قصد داریم با استفاده از کنترل کننده مقاوم، علاوه بر مقاوم نمودن سیستم در برابر نامعینی موجود در وزن واگن ها، بتوان قطار شهری را بدون راهبر با اهدافی از جمله، کاهش زمان جابجایی، ایمنی مطلوب و با مصرف بهینه انرژی هدایت نمود. بدین منظور ابتدا با استخراج مدلی مطلوب برای حرکت قطار شهری، به خطی سازی آن حول نقطه کار مناسب پرداخته می شود. سپس از طریق مسئله حساسیت مخلوط، اهداف کنترلی مورد نظر تعریف گردیده، و در نهایت به نحوه بدست آوردن وزنه فرکانسی مناسب، و پیاده سازی کنترل کننده مقاوم خواهیم پرداخت. با توجه به ساختار نامعینی درنظر گرفته شده، روش سنتز μ و پیاده سازی آن با الگوریتم تکرار D-K، روش مناسبی جهت طراحی کنترل کننده می باشد، که نتایج حاصله مطلوب بودن این روش را نشان می دهد. الگوریتم D-K از نوع بازگشتی می باشد. و با توجه به اهداف تعریف شده و اهمیت مرتبه کنترل کننده، می توان گفت پس از سه بارتکرار به نتیجه مطلوب خواهیم رسید. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده از مقایسه کنترل کننده PID و کنترل کننده مقاوم در حالت نامی جهت ردیابی، می توان به برتری کنترل کننده مقاوم و مناسب بودن آن جهت استفاده بر روی سیستم مورد نظر دست یافت.

کلیدواژه ها

سیستم ATC، سیستم ATO، کنترل کننده مقاوم، سنتز μ، الگوریتم تکرار D-K

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.