ارائه یک پروتکل خوشه بندی پایدار و امن برای شبکه های بین خودرویی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر محجوب

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات گرایش شبکه های کامپیوتری دانشگاه گیلان

رضا ابراهیمی آتانی

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

چکیده

شبکه ی خودروی اقتضایی، از محدوده کنار جاده و خودروهای انتشار دهنده ای که حاوی پیام های ایمنی و غیرایمنی است، تشکیل شده است. هدف این شبکه قادر ساختن انتشار اطلاعات ترافیکی و شرایط جاده ای برای مبالا بردن امنیت جاده ها و امنیت کاربرده است. از انتشار داده ها در VANET برای بهبود کیفیت رانندگی در زمینه زمان، مسافت و ایمنی استفاده می شود. این انتظار می رود که تعداد تصادفات و صدماتی که عامل آنها ترافیک بوده کاهش یابد. با این حال، این انتظار زمانی تحقق می یابد که سیستم با قابلیت اطمینان بالایی کارکند. از جمله مشخصات VANET تحرک بالای گره ها و تغییر سریع توپولوژی است، مقاله با این گونه چالش ها موجب ایجاد پروتکل های جدید و کارآمد گردید. خوشه بندی یکی از کارآمدترین رویکردهای موجود، جهت سازماندهی و بهینه سازی ارتباطات در VANET به شمار می رود. با افزایش تعداد زیرگره ها و کمبود مسیریاب ها، طرح مسیریابی یکنواخت که هر گره اش، نقش یک مسیریاب را برعهده دارد، ممکن است موجب مشکلات ترمینال پنهان و مقیاس پذیری گردد. ساختار خوشه بندی موجب می شود که شبکه از نگاه هر گره کوچکتر و پایدارتر به نظر برسد. توسط خوشه بندی، گره هایی که تحرک نسبی مشابهی دارند. تحرک نسیبشان بین گره های همسایه ای که قصد برقراری ارتباط دارند، کاهش خواهد یافت که این امر باعث ثبات داخلی خوشه خواهد شد. در این مقاله، یک طرح خوشه بندی برای شبکه های بین خودرویی ارائه می گردد که جهت اتصال خوشه ها به یکدیگر و تشکیل زنجیره ی بین خودرویی، از یک الگوریتم زنجیره ی ترکیبی با تکنیک انتخاب سرخوشه، با تعریف یک تابع وزن دار استفاده می کند. نتیجه ی این ساختارترکیبی، محقق شدن ساخت خوشه های پایدار و انتشار ایمن و بهینه ی اطلاعات در طول سناریوی درون شهری خواهد بود.

کلیدواژه ها

خوشه بندی، احراز هویت، شبکه ی بین خودرویی، امنیت، طراحی پروتکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.