بازسازی بافت تاریخی و احیای شاخص های هویت فضای شهری با هدف ارتقا کیفیت زندگی (نمونه موردی محله قلعه محمود کرمان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1921
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین پورحق وردی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بم ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ،واحد بم، دانشگاه آزاد اسلامی،بم ،ایران

محسن قاسمی

استادیار گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بم ، دانشکده معماری

چکیده

بافتهای تاریخی و فرهنگی شهرها آثار گرانبهایی از فرهنگ ، دانش معماری و شهرسازی بومی اند و به عنوان جزئیاز هویت اجتماعی هر قوم و کشوری تلقی می شوند و از آنجاکه بخش های قدیمی شهرها حامل روح اجتماعی وفرهنگیشهرهستند حفظ هویت شهرها که اغلب در مرکز شهر و بافت های تاریخی قرار دارند بهترین روش برای بیان تاریخ و هویتملی هر کشور محسوب می شوند . شناخت و درک ساختار و استخوان بندی شهرها، سازمان فضایی شهرها و تلاش برایحفظ و احیا ء آنها موجب حفظ ارزش های نهفته در شهرها شده است . ازسال ها پیش تا کنون در مورد نگهداری وپاسداری از ارزش های کهن و جلوگیری از ورود ارزش های بیگانه مطالعات گسترده ای صورت گرفته است با این همهتأثیر این اندیشه ها در فضای عمومی جامعه آن چنان که باید و شاید دیده نمی شود. بی شک یکی از دلایل مهم آن رامی توان کمبود منابع و مباحث نظری در باب هویت شهر ایرانی و مفاهیم و اصول سازماندهی به فضاهای شهری درشهرهای تاریخی ایران دانست . کرمان از جمله شهر های تاریخی است که دارای بافت تاریخی قابل توجهی است . لزومشناخت عوامل مخرب می تواند در ارائه راهی بر حل بحران از بین رفتن هویت این مناطق، مفید واقع گردد. این پژوهشدر پی آن است که با ارائه یک الگوی مناسب بهسازی و نوسازی، باعث ارتقاء کیفیت اجتماعی و تداوم حیات در بافتتاریخی شود وتا حدودی موجب بازیابی آن چه به نام های هویت ملی، هویت ایرانی و... نامیده شده،گردد.

کلیدواژه ها

قلعه محمود،معماری مسکن بومی،بافت شهری،هویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.