مدلسازی مکانیزم رسوب آسفالتین طی فرآیند تقلیل فشار برای یکی از مخازن جنوب ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی شجاعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت حفاری و بهره برداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه مهندسینفت، امیدیه، ایران

عبدالمجید موحدی نیا

استادیار ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یاسوج ، گروه مهندسی نفت، یاسوج، ایران

چکیده

رسوب آسفالتین می تواند در مراحل مختلف تولید یا طی فرآیندهای ازدیاد برداشت در تسهیلات سطح الارضی یا درونمخزن رخ دهد . تا کنون مطالعات میدانی و تحقیقات آزمایشگاهی وسیعی در این زمینه انجام شده است که همه ی اینتحقیقات و روش های ارائه شده در جهت بهینه سازی و کنترل نرخ رسوب آسفالتین بوده است . از این رو , بررسیمکانیسم های رسوب آسفالتین , به دست آوردن پارامترهای آنها و انجام آنالیز حساسیت طی سناریوهای مختلف به منظورمقابله با رسوب آسفالتین لازم و ضروری به نظر می رسد که در این مقاله به آن پرداخته شده است. در این پژوهش بهارائه مدلی ساده و کاربردی جهت پیش بینی رسوب آسفالتین پرداخته شده است و سپس سعی شده است با تطبیق مدلریاضی با نتایج آزمایشگاهی صحت و دقت مدل ریاضی پیشنهادی سنجیده شود و هریک از پارامترهای بهینه مکانیسم هاینشست آسفالتین تعیین شود. همچنین به منظور پیش بینی نقش هریک از مکانیسم ها در آسیب سازند آنالیز حساسیتانجام شده است. مطالعات آزمایشگاهی به منظور بررسی کاهش تراوایی مغزه تحت شرایط افت فشار طبیعی در اثر تولیدانجام گرفته است . از نتایج بدست آمده می توان به کاهش تخلخل و تراوایی اشاره کرد . علاوه بر این مکانیسم های رسوبدر طول زمان تغییر کرده و تابعی قوی از نرخ تزریق بوده است . همچنین مشاهده شد که پس از مسدود شدن گلوگاه ها ,با افزایش نرخ تزریق , تراوایی آسیب دیده بهبود پیدا می کند.

کلیدواژه ها

آسفالتین، مخزن نفتی، نفوذ پذیری، نشست سطحی، مدلسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.