اثر ولتاژ بر انکپسوله سازی رتینوئیک اسید با ساخت میکروذرات چیتوسان به روش الکترو اسپری هممحور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_325
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز مولوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

علیرضا حبیبی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

علی فتاحی

چکیده

از آنجایی که اغلب داروها در مرحله ی درمان به دلیل عدم توانایی در رسیدن به محل اثر از کارایی مطلوب برخوردار نیستند و نیز بخش مهمی از داروهای تجویز شده با نفوذ به بافت های سالم بدن باعث عوارض جانبی شدید در آنها می شوند، یک رویکرد مؤثر برای فایق آمدن بر این مسئله توسعه سیستم های هدفمند دارورسانی برای رساندن داروها و مولکول های فعال زیستی به محل مورد نظر است. در سال های اخیر توجه به سیستم های دارورسانی مبتنی بر میکرو و نانو ذرات در درمان بیماری ها و کاهش عوارض جانبی آنها به طور چشم گیری افزایش داشته است. پلیمرهای مورد استفاده در فرآیند انکپسوله سازی داروها شامل دو دسته ی طبیعی و سنتزی می شوند و در این میان چیتوسان به عنوان یک پلیمر طبیعی می تواند کاربردهای زیادی را در دارورسانی داشته باشد. هدف این مطالعه بهینه سازی تولید میکروذرات چیتوسان بر پایه ی روش الکترواسپری هم محور برای استفاده در انتقال دارو است. نتایج تحقیق حاضر نشان داده که اندازه ی ذرات و مورفولوژی آنها را می توان با تغییر شرایط، از جمله ولتاژ میدان الکتریکی اعمال شده کنترل کرد. با مطالعه ی ساختار و اندازه ی ذرات تهیه شده در این روش، بهترین میانگین قطره و توزیع اندازه ای ذرات برای غلظت چیتوسان (w/v)3%، سرعت پمپ سرنگی حاوی رتینوبیک 0/1ml/h، نسبت سرعت چیتوسان به رتینوبیک 6 در ولتاژ 10kv حاصل می شود.

کلیدواژه ها

چیتوسان، رتینوبیک اسید، میکروذرات کروی، الکترواسپری هم محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.