تولید و بررسی خواص مکانیکی کامپوزیت های لاستیک طبیعی (NR) تقویت شده با الیاف (کربن و شیشه)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_161
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 813
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک ساخت و تولید, گروه مکانیک, واحد نجف آباد, دانشگاه آزاد اسلامی, نجف آباد, ایران

چکیده

استفاده از الیاف در کامپوزیت ها با پایه های پلیمری مختلف به دلیل ویژگی های خاص این مواد در حال گسترش است.الیاف های متنوعی تا به حال در این مطالعات مورد استفاده قرار گرفته اند که از کاربردی ترین الیاف ها می توان به الیاف هایشیشه و کربن اشاره کرد, به دلیل خواص فیزیکی مناسب و در دسترس بودن, در این مطالعه نیز از این دو الیاف استفاده شدهاست. الیاف ها در زمینه های پلیمری مختلفی مورد استفاده قرار گرفته اند که در این خصوص می توان از رزین های پلی استر واپوکسی نام برد. استفاده از الیاف در زمینه های لاستیکی به دلیل رفتار منحصر به فرد این دست پلیمرها کمتر مورد مطالعه قرارگرفته اند موانع اصلی که در این دست کامپوزیت ها به چشم می خورد چسبندگی ضعیف الیاف به زمینه پلیمری و شکستالیاف هنگام ترکیب با لاستیک است بدین منظور در این مطالعه از لاستیک طبیعی (NR) به عنوان زمینه ی پلیمیری استفادهشده است. جهت جلوگیری از شکست الیاف و افزایش چسبندگی الیاف به زمینه ی پلیمیری در این مطالعه راهکارهایمختلفی مورد بررسی قرار گرفته است که نهایتا استفاده از رزین کومارون به عنوان افزودنی در پایه پلیمر و همچنین استفاده ازشرایط خاص و جدیدی که جهت ترکیب الیاف و زمینه پلیمری طراحی شده است منجر به نتایج قابل قبولی شده است. علاوهبر پایه پلیمر و نوع الیاف, طول و درصد وزنی الیاف سایر متغیرهای این مطالعه را تشکیل می دهند و تاثیر هر یک از متغیرهابر روی استحکام کششی, درصد ازدیاد طول, برگشت پذیری, مانایی فشاری, ترک پیچشی قابل تحمل و زمان پخت نمونه هامورد بررسی قرار گرفته است. در این مطالعه مشاهده شد که درصدهای پایین الیاف سبب بهبود شرایط در آزمون های ماناییفشار و برگشت پذیری می شود, افزایش زمان پخت نمونه ها و کاهش ترک پیچشی قابل تحمل در نمونه ها با افزایش میزانالیاف در نمونه مشاهده می شود همچنین افزودن الیاف کربن به نمونه سبب افزایش استحکام کششی می شود , درصدهایپایین الیاف کربن سبب افزایش درصد ازدیاد طول در نمونه می شود و می توان تاثیر مثبت افزودن الیاف به روش جدید را بهوضوح مشاهده کرد.

کلیدواژه ها

کامپوزیت، NR ، الیاف کربو، الیاف شیشه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.