باز شناسی معماری پایدار و به ویژه معماری خورشیدی و بررسی میزان آشنایی متخصصان امرساختمان با اصول آن (نمونه موردی: مهندسین شهر بجنورد)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قربان زاده

عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد

چکیده

بقای یک جامعه همیشه به حفظ توازن و تعادل میان سه متغیر بستگی داشته است: جمعیت، منابع ومحیط زیست. نادیده گرفتن این اصل، نتایج دهشتناک و مرگباری برای تمدنهای گذشته به دنبالداشته است. استفاده از سوختهای فسیلی در امر ساختمان سازی و نیز به عنوان منبع اصلی تامین کنندهشرایط آسایش در داخل بنا و عدم آشنایی و استفاده از انرژیهای لایزال، امروزه بسیار مورد نقدجوامع و نهادهای حامی کره زمین قرار می گیرد. خورشید یکی از دو منبع مفید و تامین کنندهانرژی پاک در اکثر نقاط جهان است و استفاده از سیستم انرژی خورشیدی نه تنها باعث صرفهجویی 50 درصد مصرف انرژی می شود بلکه در راستای حفظ و بقای کره زمین و عدم تولیدگازهای گلخانه ای حرکتی ممدوح است. در این مقاله ضمن بازشناسی مفاهیم معماری پایدار ومعماری خورشیدی به شیوه های فعال و غیرفعال استفاده از این منبع پاک اشاره می گردد و میزانتوجه به این راهکارهای ارتقا دهنده معماری به معماری پایدار، در قالب پرسشنامه و در جامعهآماری متخصصان امر ساختمان در شهر بجنورد، مورد سنجش قرار می گیرد. نتیجه سنجش حکایتاز عدم وجود الزامات و اطلاعات لازم در جامعه متخصصان عرصه ساختمان شهر بجنورد، درخصوص نیل به اهداف معماری پایدار می باشد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، معماری خورشیدی، راهکارهای معماری پایدار، جامعه مهندسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.