سنتز و مطالعه رفتار تورم و رهایش دارو از دانه های هیدروژل کیتوزان- بنتونیت- ایندومتاسین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 948
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد دادوندکوهی

استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه گیلان

خدیجه تلیکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه گیلان

چکیده

در این مقاله رهایش ایندومتاسین از هیدروژل کیتوزان/ایندومتاسین/بنتونیت که به روش شبکه شدنیونی با تری پلی فسفات تهیه شده، مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی تأثیر حضور نانو ذراتبنتونیت در ساختار هیدروژل تهیه شده، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز، آزمون های تورم،شبیه سازی شده روده (pH=7/4) رهایش و تعیین درصد داروی بار گذاری شده در محیط شبیه سازی شده محیط شبیه سازی روده (pH=7/4) انجام شد. در حالت کلی میزان تورم در pH=1/2 بیشتر از pH=7/4 بود. هیدروژل فاقد بنتونیت بعد از گذشت حدود 3 ساعت در pH=1/2 حل شد، در حالیکه در pH=7/4 تورم قابل توجهی مشاهده نشد. میزان رهایش ایندومتاسین در مدت زمان 6 ساعت در pH=1/2 از 100% در هیدروژل فاقد بنتونیت به میزان 90% در pH=1/2 و 60% در pH=7/4 برای هیدروژل با نسبت (1:4) بنتونیت به ایندومتاسین کاهش پیدا کرد که نشان دهنده رهایش آرام وکنترلشده ایندومتاسین در pH=7/4 بود. همچنین با افزایش نانو ذرات بنتونیت درصد داروی بار گذاریشده از 38/5% در هیدروژل با نسبت (1:4) بنتونیت به ایندومتاسین افزایش یافت. همچنین مکانیسم رهایش ایندومتاسین از دانه های هیدروژل، در pH=1/2 توسط تورم و انبساط شبکه هیدروژلی و در pH=7/4 توسط نفوذ و تورم کنترل شد. نتایج نشان داد هیدروژل با نسبت (1:4) بنتونیت به ایندومتاسین می تواند به عنوان ناقل دارویی در سیستم آهسته رهش مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

کیتوزان، بنتونیت، رهایش دارو، ایندومتاسین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.