بررسی پارامترهای فرایندی در تولید قطعات استوانه ای از آلیاژ منیزیم به روش کشش عمیق گرم غیر همدما

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید حداد

گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ، دانشجوی کارشناسی ارشد

سیدجمال حسینی پور

دانشیار ،گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک،دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حامد جمشیدی اول

استادیار ، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

آلیاژهای منیزیم به عنوان سبکترین فلز صنعتی، علاوه بر دانسیته پایین و استحکام ویژه بالا، قابلیتجذب انرژی ضربه ای خوبی دارند. در گذشته اکثر قطعات منیزیمی به روش ریختگری تحت فشارتولید میشد، ولی امروزه با پیشرفت های اخیر در صنعت شکل دهی و استفاده از شکل دهی گرم تولیدقطعات منیزیمی کارشده رو به گسترش است. قطعات کارشده منیزیمی دارای خواص مکانیکی بالاترو همچنین قابلیت جوش پذیری بهتری نسبت به قطعات ریختگری شده هستند. این عوامل به عنوانپتانسیل مناسب برای کاربرد منیزیم در سازه های سبک در نظر گرفته میشود. کشش عمیق یکی ازمهمترین روش های شکل دهی ورق برای تولید قطعات پوسته ای با هندسه پیچیده محسوب می شودکه بطور گسترده در تولید انبوه در صنایع اتومبیل سازی و بسته بندی و در مقیاس تولید محدود درصنعت هواپیما سازی کاربرد دارد. با توجه به پژوهش های انجام شده، فرایند کشش عمیق گرمگرادیانی نتایج مطلوب تری را نسبت به حالت همدما دارد. در این پژوهش پارامترهای حاصله از فرایندکشش عمیق گرادیانی ورق منیزیم به قطر 1 میلیمتر در محدوده دمایی محیط تا 400˚C در یک قالباستوانه ای بررسی شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که با افزایش دما در منطقه فلنج، نسبت کشش حدی زیاد میشود. به طوری که نسبت کشش حدی در دمای محیط از 1/2 به 2/7 در دمای 350˚C رسیده است.

کلیدواژه ها

کشش عمیق، آلیاژمنیزیم، نسبت کشش حدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.