تشخیص خطای روتور در درایو موتور القایی قفس سنجابی با استفاده از نرم افزار MATLAB و مذل ریاضی موتور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی و سومین همایش ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC02_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید دژم خوی

استادیار گروه برق و کامپیوتر دانشگاه محقق اردبیلی

رضا نجفی زنگیر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

مصطفی بخشی کیوی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

سجاد دولتی خیاوی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

موتور القایی این روزها دارای تغییرات زیاد و در بسیاری از فرآیندهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله، گام به گام پیاده سازی نرم افزاری یک ماشین القایی با استفاده از تبدیلات محور، dq با متغیرهای استاتور و روتور در قاب مرجع دلخواه انجام شده است. برای این منظور، معادلات مربوطه استخراج و در ابتدا مشخص شده و سپس یک مدل کلی از یک موتور القایی سه فاز توسعه یافته ارائه خواهد شد. این تشخیص خطای در درایو موتور القایی قفس سنجابی با استفاده از نرم افزار MATLAB ارائه یک شبیه سازی از تشخیص خطای روتور مانند روتور میله شکسته با انتهای حلقه در درایو موتور القایی قفس سنجابی است. توانایی تشخیص تمامی خطاها، که ممکن است در طول عمر موتور بوجود آیند، توجه ویژه ای را به شناسایی روتور میله شکسته در مراحل اولیه انتشار خطا می طلبد. این روش بر تجزیه و تحلیل طیف فرکانسی جریان استاتور و رویکرد سرعت روتور، که می تواند بدون اخلال در عملکرد نرمال موتور اندازه گیری شود متمرکز است؛ بنابراین آن را کاملاً غیرتهاجمی و آسان به پیاده سازی در محیط های صنعتی قادر می سازد. تجزیه و تحلیل FFT جریان استاتور و خروجی حاصل از تجزیه و تحلیل وضعیت موتور القایی درحال کار را به ما می دهد. خروجی احتمالی از تجزیه و تحلیل می تواند وضعیت موتور در حال کار را در حالت سالم، حالت هشداردهنده و یا حالت خطا را به ما نشان دهد. این حالت های موتور به ایستگاه نظارتی از طریق GSM به اپراتور ارسال می گردد تا اقدامات لازم انجام پذیرد.

کلیدواژه ها

خطای روتور، روتور میله شکست، آنالیز FFT ،مدل سازی ریاضی؛ MATLAB

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.