مقایسه کارایی عملکرد در بانکهای خصوصی و دولتی کشور با استفاده از دومدل CCR و BCC

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و دومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF05_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهروز خرمی

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی گرایش منابع دانشگاه تهران – -

اعظم سادات غیبی

فارغ التحصیل رشته مدیریت صنعتی گرایش مالی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز -

چکیده

امروزه، اغلب بانک ها در محیطی رقابتی و پویا در حال فعالیت اند، محیطی که متغیرهای آن به طور دائم در حال تغییر و امکان پیش بینی این تغییرات بسیار مشکل است و از طرفی بانک ها برای دستیابی به اهداف خود هزینه فراوان وزمان زیادی صرف می کنند . بنابراین، آگاهی از اینکه عملکرد بانک تا چه حد در راستای رسیدن به اهداف بوده است و درک موقعیت سازمان در محیط پیچیده و پویای امروز برای مدیران سازمان ها اهمیت فراوانی دارد. به عبارت دیگر، باارزیابی عملکرد، مدیریت می تواند نسبت به نحوه تحقق اهداف و انجام عملیات آگاهی یابد و قدرت پی گیری و در صورت لزوم سنجش و اصلاح آنها را پیدا کند. در این پژوهش به مقایسه کارایی عملکرد در بانکهای خصوصی و دولتی کشور از تحلیل پوششی داده ها با استفاده از دو مدل CCR و BCC برای بانکهای خصوصی اقتصاد نوین، پارسیان، سینا و کارآفرین و برای بانکهای دولتی تجارت، ،ملت و صادرات پرداخته می شود، جهت تجزیه وتحلیل از روش تحلیل پوششی داده استفاده شده است . بر اساس نتایجحاصل از تجزیه و تحلیل پوششی دادهها نشان داده شد که وضعیت کارآیی فنی در چهار بانک خصوصی کشور در سال- های 1392-1391 بد ین ترتیب بوده که بانکهای اقتصاد نوین، پارسیان ، بانک سینا و کارآفرین به ترتیب در رتبههای -اول تا چهارم قرار داشته و از طرفی بانکهای دولتی نیز ملت، تجارت و صادرات در رتبه های اول تا سوم را داشتند و در مقایسه بین بانکهای دولتی و خصوصی د در هر دو مدل CCR و BCC بانکهای خصوصی کارایی بالاتری نسبت به بانکهای دولتی داشتند.

کلیدواژه ها

بانک های خصوصی، بانک های دولتی تحلیل پوششی دادهها، کارایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.