تحلیلی بر ماهیت، ابعاد و تجارب منتورینگ در مدارس: پیوند نظر و عمل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی حسابداری و مدیریت و دومین کنفرانس کارآفرینی و نوآوری های باز
  • کد COI اختصاصی: MOCONF05_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه صوفی

علی یاسینی

اردشیر شیری

چکیده

منتورینگ یا راهبری پرورشی به عنوان یکی از مؤثرترین استراتژیهای آموزشی شناخته شده است که در بساری از سازمانها برای آموزش و توسعه مدیران و جهت کسب دانش راهبردی مورد استفاده قرار میگیرد. منتورینگ نخستین بار در اواسط دهههفتاد میلادی در سازمانهای امریکایی بکار گرفته شد و تأتیر مثبت آن درموفقیت تحصیلی، شغلی و پیشرفت شخصی در دنیای امروز موضوعی جدید و مورد توجه است. منتورینگ را میتوان فعالیتی حرفهای و یک ارتباط مبتنی بر اعتماد تعریفکرد که هدف از آن ارتقای بهرهوری و انتقال مستقیم تجربیات از یک فرد به فرد دیگر است. منتورینگ به عنوان نوعی ساز وکار حمایتی، نیازمند زیرساختهایی منسجم و مستحکم است که در نهایت به تولید نیروی کار سالم منجر میشود. این نیروی کار سالم که تجربیاتی عینی از یک فرد مجرب آموخته است در مواجهه با تغییرات در کوتاهترین زمان ممکن، واکنش مناسب نشان میدهد. پژوهش حاضر به شیوه توصیفی تحلیلی و بر اساس مطالعه کتابخانه ای با هدف واکاوی مفهوم منتورینگ )راهبری پرورشی( در مدارس انجام شده است. در ابتدا مفاهیم، تعاریف و تاریخچه این مفهوم مورد بررسی قرارگرفته و در ادامه کاربردهای آن در نظر و عمل مورد مداقه قرار گرفته شده است. بررسی متون و تجارب این حوزه نشان میدهد که همانند سازمانهای دیگر، در مدارس نیز با اهداف آموزشی و پرورشی، ساز وکار منتورینگ بکار گرفته می شود و این مفهوم به طور گسترده در مدارس امریکا و اروپا کاربرد روزافزونی داشته و کشورهای در حال توسعه نیز از تجارب موفق آنها الگوبرداری میکنند. بنابراین لازم است مدارس کشور ایران به الگوبرداری و بومی سازی سازوکار منتورینگ سوق داده شوند

کلیدواژه ها

منتورینگ، راهبری پرورشی، روش شناسی و تجارب منتورینگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.