ارزیابی عملکرد ایمنی با استفاده از شاخص های فعال در یکصنعت منتخب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مهندسی بهداشت حرفه ای، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOHE-1-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 888
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل برخورداری

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد.،یزد ،ایران.

علی دهقانی

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد.،یزد ،ایران.

علی کیانفر

کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای ، شرکت مپنا، تهران ،ایران.

شهرام محمودی

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد.،یزد ،ایران.

چکیده

زمینه وهدف: کیفیت و اثر بخشی سیستم های ایمنی، عامل حیاتی و مهم در تحقق اهداف آنها است. در مطالعه حاضر با بهره گیری ازساختار مدل های مختلف و روزآمد در حوزه ی ایمنی، روشی برای ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت ایمنی با استفاده از شاخص ها یفعال (آینده نگر) پیشنهاد و در یک صنعت منتخب مورد آزمون قرار گرفت.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. شاخص های مورد مطالعه از نوع فعال و شامل نرخ رفتارهای نا ایمن، جو ایمنی، استعداد حادثه پذیری و نرخ وقوع شبه حوادث می باشند. تعداد 1473 پرسشنامه ی جو ایمنی و 543 مورد استعداد حادثه پذ یری تکمیل شد.نتایج: حداقل و حداکثر نمره جو ایمنی به ترتیب 56/88 و 58/2 حداقل نمره استعداد حادثه پذیری 98/2 و حداکثر 140/7 بدست آمد. بیشترین تعداد شبه حوادث 408 و کمترین 196 بود. بیشترین نرخ رفتارهای ناایمن43/8درصد و کمترین 27/2 درصد محاسبه شد. در حیطه های نه گانه جوایمنی نیز حیطه هشتم(درک پرسنل از ریسک) با نمره 4/07 کمترین نمره و حیطه چهارم (قوانین ومقررات ایمنی) با نمره 8/05 بیشترین نمره را داشتند. براساس نظرات خبرگان شاخص نرخ رفتارهای ناایمن بیشترین اهمیت و شاخص نرخ بروز شبه حوادث کمترین اهمیت را در ارزیابی عملکرد ایمنی دارد. نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که رویکرد استفاده از شاخص های عملکردی فعال (آینده نگر) می تواند به عنوان ابزار ی مناسب درجهت ارزیابی عملکرد ایمنی سازمان ها موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

ایمنی، شاخص های فعال، ارزیابی عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.