بهره برداری از آبهای غیرمتعارف دفعی به مسیل جاجرود در جهت آبیاری فضای سبز شرق تهران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین کنفرانس مدیریت منابع آب
  • کد COI اختصاصی: WRM03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین میسمی

مدیر دفتر تحقیقات شرکت آب و فاضلاب روستایی استان اصفهان

سعیده سعیدی

کارشناس ارشد دفتر تحقیقات شرکت آبفار استان اصفهان

حامد حقی

کارشناسان ارشد مرکز ملی مقاوم سازی ایران

ابوالفضل زرنگاریان

کارشناسان ارشد مرکز ملی مقاوم سازی ایران

چکیده

در دورانهای خشکسالی مشاهده می گردد مدیریت منابع آب قابل دسترس از اهمیت خاصی برخوردار می شود و راهکارهای متعددی ارائه می گردد از جمله این موارد استفاده از هرزاب ها و پسآب های دفعی اطراف تهران است که بعد از مطرح شدن و ارائه راهکار به فراموشی سپرده می شود. شاید یکی از این دلایل عدم مناسب بودن راهکار مدیریتی می باشد. در این مقاله سعی شده یک تجربه موفق در مدیریت روان ناب های سطحی و پسآب دفعی بیان گردد و ارائه راهکار مدیریتی مناسب و نحوه بکارگیری آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. هر فرآیندی که در صنعت و طبیعت رخ می دهد در نهایت علاوه بر محصول فرآیند از خود مواد زائد ( که در تصفیه آب پسآب و لجن هستند) به جای می گذارند که باید به طور مناسب و صحیح دفع گردد. به همین سبب دفع پسآب به اندازه تصفیه آب قدمت دارد. در ابتدا به دلیل سادگی عملیات تصفیه، عدم مصرف مواد شیمیایی، پاک بودن منابع آبی و مصرف کم، پسآب و لجن به مقداری نبود که دفع آن در محیط پیرامون انسان چندان مسأله ساز باشد اما در سالهای اخیر با روند بسیار سریع رشد جمعیت و شهرنشینی و همچنین ورود انواع آلاینده های طبیعی و مصنوعی، پسآب حاصل از تصفیه آب به عنوان آلاینده محیط زیست مطرح شده است. اهمیت این پساب و مدیریت آن در تهران که با مشکلات زیادی در امر دفع روان آب ها ی سطحی روبرو است دو چندان می کند. هدف از پژوهش بررسی کیفیت پسآب خروجی توسط تصفیه خانه های آب با مطالعه موردی تصفیه خانه تهرانپارس می باشد. بعد از این بررسی امکان سنجی استفاده پسآب در آبیاری باغ های اطراف تصفیه خانه و جنگل سرخه حصار صورت می پذیرد. به این ترتیب می توان اثرات زیست محیطی حاصل از تخلیه پسآب به محیط را کاهش و از آب قابل استحصال استفاده کامل را نمود.

کلیدواژه ها

آبهای غیرمتعارف، پساب تصفیه خانه، مدیریت پسآب، رواناب سطحی، فضای سبز، شستشوی معکوس صافی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.