ارائه الگوی معماری حاکمیت خوب فناوری اطلاعات براساس چارچوب معماری سازمانی زکمن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی پارادیم های نوین مدیریت هوشمندی تجاری و سازمانی
  • کد COI اختصاصی: OICONFERENCE01_559
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کشاورززاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

بهنام عبدی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه امام علی(ع)

چکیده

با توجه به اهمیت فناوری اطلاعات، حاکمیت فناوری اطلاعات با بهره گیری از اطلاعات و از طریق بکارگیری فناوری ،به عنوان عامل مهم موفقیت در دستیابی به اهداف سازمان شناخته شده ، به عبارتی باید حاکمیت خوبی در حوزه فناوری اطلاعات صورت بگیردتا استفاده اثربخشی از فناوری اطلاعات در سازمان ها حاصل آید طی سالیان گذشته مطالعاتی مرتبط با حاکمیت شرکتی و سازمانیانجام شده ولی تا کنون پژوهشی مرتبط با حاکمیت خوب فناوری اطلاعات صورت نگرفته است . حاکمیت فناوری اطلاعات می تواند ازدیدگاه ها و مدل های مختلف مورد بررسی قرار گیرد که در این مطالعه سعی شده تا حاکمیت خوب فناوری اطلاعات از دیدگاهچارچوب معماری سازمانی زکمن مورد پژوهش قرار گیرد و الگویی بر اساس معماری سازمانی برای آن ارائه شود. این پژوهش از نظرهدف، اکتشافی و جهت گیری آن بنیادی است .رویکرد پژوهش استقرایی و نحوه انجام آن کیفی می باشد و بر اساس مطالعات اسنادی و تحلیل محتوا؛یافته های حاصل در قالب 012 جزء)مفهوم( 02 بعد)مقوله( و 11 مضمون)قضیه( سازماندهی شده است . بر اساس یافته های پژوهش تعدادی از ابعاد حاکمیت خوب فناوری اطلاعات شامل تدوین برنامه ریزی استراتژیک در حوزه فناوری اطلاعات ، کارائی بیشتر و مشارکت همراستایی کسب وکار و فناوری اطلاعات ، ایجاد قابلیت اعتماد و همسان سازی ، کسب و کار و رقابت هوشمند می باشد .در نهایت چارچوبی ارائه شده که الگوی پیشنهادی این پژوهش در مورد حاکمیت خوب فناوری اطلاعاتبر اساس چارچوب معماری سازمانی زکمن است.

کلیدواژه ها

حاکمیت ، حاکمیت خوب ، حاکمیت فناوری اطلاعات ، معماری سازمانی ، چارچوب زکمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.