مقایسه تعهد سازمانی،درک از فضیلت سازمانی و تعلل ورزی در کاربا توجه به نقش متغیرهای جمعیتشناختی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی پارادیم های نوین مدیریت هوشمندی تجاری و سازمانی
  • کد COI اختصاصی: OICONFERENCE01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر اعتباریان خوراسگانی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان )خوراسگان(

مجتبی چنگیزی محمدی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه متغیرهای تعهد سازمانی، درک از فضیلت سازمانی و تعللورزی در کار با توجه به نقش متغیرهای جمعیتشناختی میباشد که تحقیق حاضر از نظر هدف؛ کاربردی و از نظر روش؛ توصیفی و پیمایشی میباشد. جامعهآماری این پژوهش، تمامی کارکنان دیپلم به بالای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان در سال 3131 برابر 133 نفر بودند که با استفاده از جدول کرجسی- مورگان حجم نمونه آماری برابر 331 نفر برآورد شد. بهمنظور جمعآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که از نظر درک از فضیلت سازمانی؛ بین افراد با وضعیت تأهل و جنسیتمختلف تفاوت معنیداری وجود ندارد اما بین افراد با گروههای سنی، مقاطع تحصیلی و سوابق کاری مختلف تفاوت معنیداری وجود دارد. از نظر تعهد سازمانی؛ بین افرادی که دارای؛ جنسیت، گروه سنی و سوابق کاری مختلف هستند، تفاوت معنیداری وجود ندارد اما بین افراد با وضعیت تأهل و سطح تحصیلات مختلف تفاوت معنیداری وجود دارد. همچنین از نظر تعلل ورزی در کار؛ بین افرادی که دارای وضعیت تأهل، گروه سنی و سوابق کاری مختلف هستند، تفاوت معنیداری وجود ندارد اما بین افراد با جنسیت و مقاطع تحصیلی مختلف تفاوت معنیداری وجود دارد. بر اساس یافتههای تحقیق به مدیران ارشد پیشنهاد میگردد بهمنظور کاهش اهمالکاری کارکنان سعی در افزایش میزان درک آنها از فضیلت سازمانی و همچنین بالا بردن تعهد سازمانی آنها نمایند، که یکی از روشهای مؤثر برای رسیدن به این هدف، استفاده از روش آموزش از طریق سرایت عملکرد میباشد.

کلیدواژه ها

درک از فضیلت سازمانی، تعهد سازمانی، تعلل ورزی در کار، متغیرهای جمعیت شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.