مطالعه ابعاد مدل تعالی سازمانیEFQM در تحلیل ارزیابی عملکرد نظام آموزش سلامت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی پارادیم های نوین مدیریت هوشمندی تجاری و سازمانی
  • کد COI اختصاصی: OICONFERENCE01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین طحان

دانشگاه علوم پزشکی اهواز دکتری DBA گرایش مدیریت استراتژیک

چکیده

ارزیابی و بازنگری یکی از مهم ترین فعالیت ها در هر سازمان است و اصلاح فرآیندها و رویه های انجام کار بدون بررسی نتایج و مطالعه امکان پذیر نخواهد بود . ایجاد روش هایی برای ارزیابی عملکردسازمان ها همواره مورد توجه محققین بوده است . مدل های سرآمدی ، سازمان های سرآمد را شناسایی میکنند. مدل نعالی بنیاد مدیریت کیفیت اروپاییEFQM یکی از معروف ترین مدل ها ، به عنوان یک ابزارفراگیر و نگرش جامع به تمامی زوایای سازمان ها ، به کمک مدیران می آید تا آنها را در شناخت دقیق ترسازمان تحت امر خود یاری نماید . هدف مطالعه حاضر ، ارزیابی عملکرد کلان دانشکده های مورد مطالعه با استفاده از مدل تعالی سازمانیEFQMدر نظام آموزش سلامت است جامعه آماری و نمونه آماری تحقیق را کارکنان ، کارشناسان و اعضاء هیات علمی دانشکده های مذکور به تعداد 71 نفر تشکیل داده اند ؛ جهت جمع آوری داده ها ، از پرسشنا مه ای بر مبنای آخرین ویرایش مدل تعالی سازمانی استفاده گردید و همچنین برای برآورد پایایی آن نیز از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که با مقدار 99 /. مورد تأیید قرار گرفت . اطلاعات به دست آمده از طریق پرسشنامه به روش های توصیفی و استنباطی با نرم افزارSPSS 21 وAmos٢٠ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند و از آزمون های تحلیل واریانسt- testآزمون hoc -post روش توکی Test Tukey و مدل معادلات ساختاری SEM با روش شبیه سازی Boot strap استفاده گردید . بر اساس پاسخ های جمع آوری شده ، با استفاده از پرسشنامه ساختار یافته در بین معیارهای بعد توانمندسازها ، معیار فرایندها بیشترین و معیار رهبری کمترین اثر را بر روی تعالی عملکرد دارند . در بین معیارهای بعد نتایج نیز ، نتایج کلیدی عملکرد بیشترین و نتایج جامعه کمترین تاثیر را برروی تعالی عملکرد دارا هستنند

کلیدواژه ها

مدلEFQM ، معیارهای ارزیابی عملکرد؛ تعالی عملکرد؛ آموزش سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.