بررسی نقش وتوسعه اکوتوریسم در جذب گردشگران به روش SOWT نمونه مورد مطالعه :شهرستان سمیرم،استان اصفهان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: RCEAUD02_718
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 837
نویسندگان
دکتری ژئومورفولوژی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشجوی ارشد برنامه ریزی شهری ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمیرم
چکیده
اکوتوریسم یا طبیعت گردی یکی از شاخه های گردشگری است که مبتنی برجاذبه های طبیعی است. شناسایی مناطق مستعد طبیعت گردی وبرنامه ریزی برای این مناطق ،به منظور جذب علاقه مندان وایجاد امکانات زیربنایی برای آنها ازجمله راهکارهای توسعه صنعت اکوتوریسم است. شهرستان سمیرم که این روزها آن را با عناوین مختلفی از جمله : سرزمین هزارچشمه ، سمیرم یک باغشهر بزرگ گردشگری ، سمیرم بهشتی ناشناخته درقلب ایران ویا برخی آن راشهر آبشارها میشناسند، با توجه به موقعیتجغرافیایی ،نوع اقلیم ودارابودن توانها وپتانسیل های گردشگری فراوان، همچنان برای گردشگران ناآشناست. وازطرفی با توجه به تک محصولی بودن شهرستان وخشکسالی های اخیر ودرصد بیکاری بالا دراین منطقه مستلزم استفاده از تمامی امکانات ،قابلیتها درجهت رفع محرومیت ،ایجاد اشتغال وکسب درآمد است. دراین تحقیق کوشش شده است ازروشهای کتابخانه ای )استفاده از کتابها ،مقالات و...(ومیدانی)مصاحبه با افراد محلی ،کارشناسان وهمچنین مسؤلین از جمله اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری استان وشهرستان (جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شده و با استفاده از مدل راهبردی SOWT نقاط قوت ، ضعف ،فرصتها وتهدیدها شناسایی وعوامل موثر در زمینه توسعهاکوتوریسم این منطقه به منظور جذب گردشگرودستیابی به اکوتوریسم پایدار ارایه گردد. نتایج نشان می دهد با توجه به اهمیت صنعت گردشگری درجهان امروز ونقش جاذبه های طبیعی)اکوتوریسم( درجذب گردشگران وتاثیر آنبرتوسعه مناطق مختلف که نمونه آن شهرستان سمیرم دراستان اصفهان بادارابودن مناطق بکر وطبیعی است می توان با رویکردی متفاوت از گذشته به اکوتوریسم به عنوان یک صنعت درایجاد اشتغال ودرآمد وتهیه یک برنامه جامع ومدون دراین زمینه برای این خطه از کشورمان ، شاهد توسعه ، تخریب کمترمناطق طبیعی ومحیط پیرامون ،ودرنهایت محیطی سالم وشکوفا درجهت رفع بخشی ازمسایل ومشکلات شهرستان سمیرم باشیم .کلیدواژه ها
اکوتوریسم، اکوتوریسم پایدار،طبیعت گردی،شهرستان سمیرم،مدل SOWTمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.