بررسی و مقایسه سختی و لنگی برشی بر رفتار سازههای بلند لولهای مهاربندی شده

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_701
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سلطانی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس.

مهسا رضاپوراصفهانی

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

وحیده شعبان پور

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان.

چکیده

با افزایش روزافزون ارتفاع سازهها وساخت سازههای بلند، نیاز به بررسی و مطالعه پیرامون این سبک از سازهها بیشتربه چشم میآید. یکی از عواملی که در سازههای بلند ایجاد مشکلات زیادی را مینماید بحث لنگی برشی در سازههای بلنداست، پدیده لنگی برش در سازههای با سیستم لولهای در اثر تغییر مکان قائم ناهمگون ستونهای واقع بر بال سازه بوجود میآید. هر ستون داخلی نسبت به ستون خارجی سمت خود، تغییر شکل و تنش کمتری خواهد داشت. چون لنگر اعمالیخارجی باید توسط کوپل داخلی ناشی از نیروهای کششی و فشاری دو سمت مخالف محور خنثی ساختمان تحمل گردد،تنش های ستون های گوشهای بیشتر از تنشهای ناشی از رفتار خالص لولهای خواهد بود و تنشهای ستونهای میانی کمتر از آن میباشد و توزیع تنش محوری از حالت خطی )ایده آل( دور میشود. در این مقاله ما پنج مدل سازهای دارای 36و48و72و96و120 طبقه که دارای 8 نوع سیستم مهاریندی شدهاند متفاوتاند را مورد تحلیل و طراحی قرار دادهایم در این مدلسازی ها برای بارگذاری زلزله از روش تحلیل استاتیکی معادل و روش تحلیل دینامیکی )تحلیل طیفی( بهره گرفته شده است. همچنین برای انجام تحلیل از برنامه کامپیوتری SAP2000 استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحلیلها حاکی از آن است که زوایه بهینه برای مهاربندهای ما، مابین° 84 و ° 36.86 میباشد و با رعایت این زاویه مهاربندی میتوانیم شاهد رفتار مناسبتری از سازه باشیم.

کلیدواژه ها

مهاربندهای سازهای، لنگی برش، بار باد ، سازه لولهای، سازههای بلند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.