احداث پارک آبی با رویکرد انرژی معماری، نمونه موردی: پارک آبی ماهشهر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_647
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید خادم

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز

بهزاد وثیق

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول

چکیده

پارک آبی به عنوان یکی ازفضاهای مهم گردشگری و تفریحی برای کشور و به دلیل کمبود یا نبود آن در اکثر شهرها، یا معدود بود آنها به تعداد اندکی از شهرهای کشور نقش بسزایی را در شاخص کردن شهر یا برندینگ یک شهر ایفا میکند. از طرفی آلودگی محیطزیست به دلیل استفاده بی رویه از انرژی های فسیلی لزوم استفاده از انرژی های پایدار مخصوصا در بخش ساختمان مورد توجهقرارگرفته است. این تحقیق بر مبنای پژوهش توصیفی تحلیلی - و بر مبنای تجربیات و پژوهشایی که در زمان حاضر پیرامون توسعه و خلق محیط پایدار در راستای متجلی نمودن انرژی های پایدار مطرح گردیده استوار است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهدکه با توجه به روند رشد تکنولوژی و مطرح شدن مبحث انرژی های تجدیدپذیر و کاهش مستمر ذخیره انرژیهای تجدیدناپذیر وهمچنین وجود منابع مناسب انرژی های پایدار همانند: خورشید، آب، باد وامثال آنها در کشور، معماران با طراحی معماری مناسب و هماهنگ با اقلیم و با استفاده از الگوهای معماری ایرانی که به شیوه های مناسبی از انرژی های پایدار همچون باد و حتی انرژی خورشید درطراحی معماری بهره می گرفتند، می توانند با توجه به تکنولوژی وعلوم جدید، فضایی مناسب وبا آسایش حرارتی مطلوب به وجود آورند. در این پژوهش از روش توصیفی تحلیلی و جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه به همراه مطالعات میدانی استفاده شده و بر آن است که با توجه به موضوع و نیز دقت به اکولوژی منطقه، طراحی و ساخت سقف با سازه های فضاکار همراه با شیشه های خود تمییز شونده را برای پارک آبی ماهشهر تأکید بخشد

کلیدواژه ها

انرژی، انرژی های نو، انرژی های تجدید پذیر، معماری پایدار، شهر ماهشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.