ارزیابی نیاز به مطالعه و بررسی بهبود روند ساخت پذیری پروژه های ساخت و ساز کشور با استفاده از مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: RCEAUD02_639
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1626
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ، رشته مدیریت پروژه و ساخت ، موسسه آموزش عالی مهرالبرز ، تهران ایران
استادیار ،دکتری مدیریت پروژه و ساخت ، موسسه آموزش عالی مهرالبرز ، تهران ایران
چکیده
سرمایه گذاری در پروژه های ساخت و ساز به منزله یکی از مکانیزم های اصلی برای افزایش درآمد ، اشتغال ، بهره وری و در نتیجه رقابت پذیری اقتصادی است. با توجه به حجم سرمایه درگیر و زمان نسبتا طولانی اجرای پروژه هایساخت و ساز کشور، شناسایی عوامل حیاتی موفقیت این پروژه ها از اهمیت بالایی برخوردار است. اهداف عمده ای که پروژه ها دنبال می کنند شامل تخصیص درست منابع برای رسیدن به اهداف مشخص پروژه ها در زمان تعیین شده میباشد. عدم اطلاع از جزییات طراحی اجزای یک پروژه، عدم آگاهی از مفاهیم ساخت پذیری، هماهنگی ضعیف بین افراد تیمپروژه، تخمین نادرست زمان و هزینه، می توانند منجر به دوباره کاری ها و اتلافات در پروژه شوند. حال می توان بیان کردکه عدم بکارگیری مدل سازی اطلاعات ساخت)BIM( در فرایند ساخت پذیری و اهمیت استفاده از آن دلیلی است که می تواند موفقیت پروژه های زیربنایی را تحت تاثیر قرار دهد. در این تحقیق به دنبال ارزیابی نیاز به مطالعه و استفاده ازBIM در بهبود ساخت پذیری پروژه ها می باشیم. ساخت پذیری استفاده بهینه از تجربه و دانش ساخت و ساز در تمامی مراحل برنامه ریزی، طراحی، تدارکات و اجرای پروژه برای دستیابی به اهداف آن می باشد. این موضوع به شناسایی موانعقبل از فاز اجرا به منظور کاهش اتلافات و جلوگیری از اشتباهات ، تاخیرها ، دوباره کاری ها و در نتیجه کاهش زمان و هزینه کمک می کند. با توجه به اهمیت کاهش دوباره کاری ها، حذف اتلافات، تصمیم گیری بهتر و توجه به ساخت پذیری در پروژه های ساخت و ساز که از اهداف این تحقیق هست بر آن شدیم تا با استفاده ازBIM این موضوع را بررسی نماییم. برای این منظور از مطالعات کتابخانه ای طبقه بندی شده و تحلیل کیفی بهره گرفته شدکلیدواژه ها
ساخت پذیری ، پروژه های ساخت و ساز ، مدل سازی اطلاعات ساختمان/BIM/دوباره کاریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.