نقش عکاسی در شهرسازی و معماری با تاکید بر مفاهیم عکاسی شهری، عکاسی معماری و عکاسی خیابانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_634
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد حاجیان زیدی

دانشجوی فوق دیپلم سینما و تصویربرداری، دانشگاه جامع علمی کاربردی فرهنگ و هنر شماره یک مازندران، ساری، ایران

مهرداد حاجیان زیدی

دکتری تخصصی معماری اسلامی، دانشگاه هنر اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

در دنیای پیشرفته امروز همراه با تحولات بسیار شگرف به وجود آمده در راه و روش زندگی انسان ها عکس و عکاسی به عنوان یکی از اجزای جدانشدنی زندگی روزمره ما درآمده است. عکاسی عام ترین و پر مخاطب ترین هنر و زبان مشترکیاست که با گسترش تدریجی و آرام خود تاثیر بسیاری بر انتقال فرهنگ ها، سنت ها، آیین ها و ... داشته است. ظهور چنین حرکتی بدون هیچ ادعایی به کمک پدیده عکاسی صورت گرفته است که باید زبان آن را شناخت و پیام آن را انتقال داد. عکاسی طی تکامل خود از نقاشی و آتلیه به عکاسی مستند، ورزشی، اجتماعی، خبری و ... رسیده است و حال نیز درتمامی علوم از جمله شهرسازی و معماری همچون ابزاری برای ثبت وضع موجود شهرها و روند تکامل آن به کار میرود. مقاله حاضر با هدف بررسی تحولات در هنر عکاسی و همچنین کنکاشی بر مفاهیم عکاسی معماری، عکاسی شهری وعکاسی خیابانی و نمونه هایی را از عکاسان با شهره عکاسی خیابانی می پردازد. پژوهش به شیوه توصیفی کتابخانه ای - انجام شده است. نتایج حاصل این پژوهش نشان میدهد که ثبت و درک عکس ها به عنوان رویدادهایی از شهر و فضاهای شهری و محله های شهری می تواند در ادراک بصری از محیط نقش بسزایی داشته باشد و چه آشنائی عکاس معماری باتاریخ معماری، هنر معماری و اجزاء معماری و شهرسازی بیشتر باشد، کار عکاسی او آسان تر و عکسهای او نیز با دیگران متفاوت است. این تنها دلیلی است که معمارانی که با عکاسی آشنا شدهاند و حتی بخاطر تفریح از معماریهای باستانی تا مدرن عکاسی کردهاند، عکسهای آنها به مراتب گویاتر و جذاب تر است .

کلیدواژه ها

عکاسی شهری، عکاسی خیابانی، عکاسی معماری، شهرسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.