آنالیز حساسیت پارامترهای طرح هندسی راه بر سطح سرویس راه های دوخطه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_589
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجعفر حجازی

عضو هیئت علمی گروه عمران، دانشگاه شهید چمران اهواز،

مهشید حیدری

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

افزایش سفرها در سالهای اخیر، اثرات سوئی بر ترافیک گذاشته است. باتوجه به تاثیر طرح هندسی مسیر بر ترافیک و همچنین وضعیت نامناسب طرح هندسی کشور، تصادفات رانندگی و ایجاد صفهای طولانیمعضلی است که در راههای اغلب کشور وجود دارد. لذا در این پژوهش هدف، تعیین حساسیت پارامترهای تاثیرگذار بر کیفیت عملکردی به هر یک از پارامترهای طرح هندسی است. در این مطالعه با جمعآوریاطلاعات و دادههای مورد نیاز پلان اولیه مسیر، ترسیم و در نرمافزار Aimsun بازسازی گردید. سپس مدلها برای پارامترهای هندسی مسیر در چندین مرحله آنالیز شده و پارامترهای ترافیکی برای مراحلمختلف محاسبه شد. بر این مبنا تاثیرات تغییر هر یک از پارامترهای هندسی مسیر بر میزان پارامترهای ترافیکی تاثیرگذار بر کیفیت سرویسدهی راهها تعیین شده و آنالیز حساسیت بر اساس نتایج بهدست آمده انجام گردید و در نهایت سطح سرویس راه محاسبه شد. نتایج حاکی از آن است که عامل شیب طولی تاثیرگذارترین عامل هندسی به لحاظ تغییر در پارامترهای ترافیکی تاخیر، تراکم، سرعت، متوسط زمانسفر و زمان سفر و همچنین عامل شعاع قوس، تاثیرگذارترین عامل هندسی به لحاظ تغییر در پارامتر ترافیکی جریان میباشد. همچنین مشخص گردید که علیرغم اینکه کلیه پارامترهای ترافیکی تحت اثر تغییرات پارامترهای هندسی مورد تغییر قرار گرفتهاند، اما این تغییرات به میزانی نبوده است که بتواند سطح سرویس را تغییر دهد.

کلیدواژه ها

آنالیز حساسیت، پارامترهای طرح هندسی راه، سطح سرویس، راه دوخطه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.