بررسی پتانسیل خرابی پیش رونده در سیستم دیوار باربر بتن آرمه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری ومدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD02_421
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شاهین

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی عمران

حمیدرضا ابریشمی کیسمی

دکتری پترولوژی، رئیس اداره تشکیلات اداره کل برنامه ریزی و توسعه شهری، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران

علی اصغر مودت

کارشناسی ارشد سازه، معاون هماهنگی اداره کل برنامه ریزی و توسعه شهری، معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران

چکیده

سیستم دیوار باربر بتنی یکی از سیستم های سازه ای مناسب برای ساختمان های میان مرتبه به شمار می رود که علاوه بر مقاوم بودن در برابر زلزله، اقتصادی نیز است. خرابی پیش رونده ناشی از گسیختگی و ناپایداری قسمت کوچکیاز سازه می باشد که با یک عملکرد زنجیره ای به تدریج، گسترش پیدا می کند و در نهایت منجر به خرابی قسمت مهمی از ساختمان می گردد. در این مقاله پتانسیل خرابی پیش رونده در اثر حذف ناگهانی المان های اصلی سیستم دیوار باربر بتنی مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور ساختمانی 01 طبقه با سیستم دیوار باربر بتن آرمه طراحی شده است.سپس بصورت سه بعدی با لحاظ کردن اثرات غیرخطی هندسی و مصالح و با روش فایبربندی مقاطع، مدلسازی گردیده است. اثر خرابی پیش رونده ناشی از حذف المان های باربر، در موقعیت های مختلفی از طبقات و پلان سازه، توسط تحلیلدینامیکی غیرخطی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده پایداری، مقاومت و سختی بسیار بالای سیستم دیوار باربر بتنی در برابر خرابی پیش رونده می باشد. همچنین نتایج بیانگر این است که حذف ناگهانی دیوارهای باربر واقع در گوشه پلان ساختمان در جایی که مقاطع عرضی دیوارها برای اولین بار تغییر کرده است، شرایط بحرانی تری ایجاد می کند.

کلیدواژه ها

سیستم دیوار باربر بتن آرمه، خرابی پیش رونده، تحلیل دینامیکی غیرخطی، مدلسازی به روش مقاطع فایبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.